Program

Zeneterápiás Klub | Zeneterápia a neurológiai ellátásban

Sun Sun Yap előadása
19:00
Könyvtár

Sun Sun Yap, az IMC Krems (Ausztria) Zeneterápia BA programjának oktatója lesz a vendégünk, aki neurológiai zeneterápiás klinikai tapasztalatairól fog beszélni. (Angolról magyarra fordítást a helyszínen biztosítunk!)

A neurológiai zeneterápia az egyik legdinamikusabban fejlődő területe a zeneterápiának. Az akut klinikai ellátást követően a krónikus és közösségi neurorehabilitációs ellátásban is egyre több szerep jut a megfelelő háttértudással, képzettséggel rendelkező zeneterapeutáknak, akik a neurorehabilitációban alkalmazható zeneterápiás technikákkal támogatják a kognitív, motoros és kommunikációs tünetek csökkentését.

Sun Sun Yap terapeutaként, oktatóként és kutatóként is találkozik korunk egyik legfontosabb kihívásával, a rehabilitációra szorulók számának dinamikus növekedésével. Hogyan tud erre a kihívásra az akut ellátásban, a kutatásban és oktatóként reagálni? Hogyan hat majd az ő munkájára ez a változás?

A Zeneterápiás Klubban rendszeresen visszatérő fókuszunk a neurorehabilitáció. Sun Sun Yap segítségével az osztrák tapasztalatok mentén a hazai gyakorlat, a képzések és a kutatás fejlődése szempontjából is hasznos információkat, nézőpontokat fogunk végiggondolni a zeneterápiás ellátás helyéről, szerepéről és lehetőségeiről a neurorehabilitációban.

Zeneterápiás szakmai klub zeneterapeuták, a zeneterapeutákkal együttműködő orvosok, egészségügyi, pedagógiai és szociális szakemberek, valamint a zeneterápia iránt érdeklődők és érintettek találkozóhelye. Az előadásra a szakembereken kívül szeretettel várjuk az érintett családtagokat, ismerősöket is.


A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott!

A Zeneterápiás Klub házigazdái: 
Ittzés Zsuzsa és Kovács Petra
FB_50

A Zeneterápiás Klub YouTube csatornája:
YT_95

A programra a belépés díjtalan. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Galéria
2Kép
2023 október 09 hétfő