Program

Budapesti moziestek | A nyomozó

19:00
Könyvtár

"Moziest" sorozatunkban olyan, többnyire magyar filmeket vetítünk, amelyeknek zenéje és annak alkotója különösen kedves, fontos számunkra. Játék- és dokumentumfilmek egyaránt szerepelnek a kínálatban, a filmművészet hajnalának idejéből éppúgy, mint a közelmúltból. S hogy az élmény még teljesebb legyen, a kiválasztott filmek zeneszerzőjét (vagy azok közeli munkatársait, barátait) is meginvitáljuk majd egy beszélgetésre. Házigazdánk továbbra is Kolozsi László lesz, aki nemcsak film- és zenekritikus, de regény- és forgatókönyvíró is, ez utóbbit a MOMÉ-n oktatja.

Sorozatunk februári állomásán A nyomozó című, 2008-ban bemutatott filmet vetítjük. Az esten Gigor Attila, a film rendezője és forgatókönyvírója lesz a vendégünk.

A NYOMOZÓ
magyar-svéd-ír krimi, 2008, 107 perc
rendező, forgatókönyvíró: Gigor Attila
operatőr: Herbai Máté
vágó: Kovács Zoltán
jelmeztervező: Hoffmann Beáta
gyártásvezető: Bánki Orsolya
producer: Pusztai Ferenc
zeneszerző: Melis László


Szereplők:
Anger Zsolt, Rezes Judit, Terhes Sándor, Kerekes Éva, Tóth Ildikó, Kassai Ilona, Czene Csaba, Juhász István, Zágoni Zsolt, Spolarics Andrea

Malkáv Tibor nincs jóban az élőkkel. Malkáv Tibornak jobbára nincsenek kapcsolatai. Egyetlen élő hozzátartozója a haldokló anyja. A műtétre nincs pénz. Malkáv Tibor elvállalja, hogy megöl egy vadidegent anyja megmentéséért. Malkáv Tibor végez Szirmai Ferenccel. A pénzt megkapja, úgy tűnik, minden rendbe jön. De másnap Malkáv Tibor levelet kap Szirmai Ferenctől. Kiderül, hogy nagyon is közük volt egymáshoz. Malkáv Tibor bajban van. Ki kell derítenie, ki bérelte fel és miért, ha el akarja kerülni a felelősségre vonást. Malkáv Tibor boncmester. Malkáv Tibor egy halott nyomába ered, hogy váratlan dolgokat tudjon meg saját magáról...

 
A vetítés előtti és utáni beszélgetést Kolozsi László film- és zenekritikus moderálja.

Vendég: Gigor Attila, rendező

A film megtekintését 16 éven aluliaknak nem ajánljuk!

 

A programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, a vetítésre maximum 80 jelentkezőt tudunk fogadni. Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu email címen, 2024. február 14. 12 óráig lehet. Mind a sikeres, mind a sikertelen regisztrációról válaszlevelet küldünk.

℗ BMC

Galéria
4Kép
2024 február 14 szerda