BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Rozmán Lajos
Név: Rozmán Lajos
Születési hely: Sárvár
Születési dátum: 1970
Hangszer: klarinét/karmester
Együttes: Trio Lignum/Forrás Kamarazenei Műhely/Metrum Ensemble
 
1970-ben született Sárváron. 1994-ben diplomázott a Zeneakadémián, 1992-93-ban Genfben a Conservatoire de Musique ösztöndíjasa.

Kísérletező előadóművész, szólistaként is a klarinétjáték lehetőségeinek kiszélesítésén dolgozik, bátran nyúl az egyéb hangszeres és a vokális repertoárhoz. Klarinétosként az első, aki J. S. Bach szóló hegedűre írt műveit megszólaltatja. Szólólemezei a BMC, a Telos Records és a Hungaroton kiadóknál jelentek meg.

Az utóbbi 25 évben sok fontos együttes, kezdeményezés tagja, ill. alapítója (Forrás Kamarazenei Műhely, Trio Lignum, UMZE stb.) 2009 és 2015 között a pannonhalmi Arcus Tempoum Fesztivál zenei vezetője. A 2000-es évek eleje óta karmesterként is tevékeny. A Zeneakadémián sokáig kamarazenét és fúvós együttest tanított, jelenleg a kecskeméti Kodály Intézetben kamarazenét és csoportos zenélést oktat külföldieknek.

A 2012-ben született Qaartsiluni Ensemble, amelynek művészeti vezetője, eddigi pályájának összegzéseként tekinthető. Előadói munkájában kiemelten foglalkozik Kondor Ádám, J. S. Bach és Sáry László életművével.

Többszörös Artisjus díjas, tevékenységéért 2007-ben Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.

Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - magyarországi bemutató
Müpa
Lemezajánló
További lemezek