BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Ludmány Emil
Név: Ludmány Emil
Születési hely: Debrecen
Születési dátum: 1958
Hangszer: brácsa
Együttes: Budapesti Vonósok (Budapest Strings)
 
1958-ban született. Zenei tanulmányait 6 éves korában kezdte szülővárosában, Debrecenben. A zeneművészeti szakközépiskolai érettségi után a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára került az Énektanár Karvezetés szakra. Ezzel párhuzamosan diplomát szerzett a Zeneművészeti Főiskola brácsa szakán is. Az 1982-83-as tanévben a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban Jurij Bashmet növendéke volt, akivel azóta is baráti kapcsolatban van.

Hazatérése után 1981-től 1988-ig a Magyar Állami Operaház zenekarában dolgozott. 1988 óta a pécsi Zeneművészeti Főiskola brácsa és kamarazene tanára, hat évig vezette a vonós tanszék munkáját.

A Budapesti Vonósok alapító tagja. Gyakran és szívesen tesz eleget szóló és kamarazenei felkéréseknek. Számos lemeze jelent meg a Hungaroton, a Laserlight, a Naxos és a Capriccio kiadó gondozásában.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
HoME - House. Music. Europe. FELHÍVÁS művészeknek
Ausztria, Magyarország, Szerbia, Spanyolország
A MÁV Szimfonikus Zenekar koncertje
Zeneakadémia
ELMARAD | Molnár Anna és Osztrosits Éva koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek