BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Boldoghy Kummert Péter
Név: Boldoghy Kummert Péter
Hangszer: nagybőgő
E-mail: cello@westel900.net
Együttes: Budapesti Csellóegyüttes (Hungarian Cello Orchestra)
 
A Budapesti Csellóegyüttes művészeti vezetője diplomáját 1996-ban a Zeneakadémián szerezte. 1995 óta a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának nagybőgő szólamvezetője. 1998 óta a zenekar által választott zenekari tanács tagja. 1993-ban és 1994-ben szólamvezető a Jeunesses Musicales Világzenekarban. 1998-ban meghívott szólamvezető a Fesztiválzenekar amerikai turnéján. Dolgozott a Magyar Virtuózok
Kamarazene-karral, a Weiner- Szász Kamarazenekarral, az Erkel Ferenc Kamarazene-karral valamint a Caritas Collectio Kamarazenekarral. Kamaramuzsikusként olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Kocsis Zoltán, Jandó Jenő, Gregor József, Drahos Béla, Polgár László.

Alapító tagja a Duo Contracello kamaraegyüttesnek, amellyel felléptek mind Magyarországon, mind külföldön egyaránt. Rendszeres résztvevői a Tavaszi Fesztiválnak, koncertjeiket számos tv-, illetve rádiófelvétel őrzi. Szólistaként 1998-ban mutatkozott be a Zenekadémián a Dohnányi Szimfonikus Zenekar közreműködésével valamint Hamar Zsolt vezényletével. 1996 óta jelennek meg nyomtatásban átiratai, közreadásai az Editio Bernardus kiadó gondozásában. 1998-ban mesterkurzust tartott a XIX. Nemzetközi Nagybőgőtalálkozón.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek