BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Tihanyi Gellért
Név: Tihanyi Gellért
Születési dátum: 1953
Hangszer: klarinét/basszusklarinét
 
Tihanyi Gellért 1953-ban született. Nyolcéves korában kezdte zenei tanulmányait. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott; mesterei között Vécsei Istvánt, Kovács Bélát, Kurtág Györgyöt, Simon Albertet és Pernye Andrást tarthatjuk számon.
Tagja volt a Magyar Állami Operaház zenekarának és a 180-as csoportnak, de gyakran koncertezett a Budapesti Kamaraegyüttessel, a Takács-Nagy és a Bartók vonósnégyessel, valamint a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával is. A klarinétirodalom klasszikus művei mellett rendszeresen játszott kortárszenét – hallható (többek közt) Kurtág György, Steve Reich, Melis László, Faragó Béla darabjainak rádió-, illetve lemezfelvételein; mindeközben megőrizte nyitottságát más műfajok iránt: rádiójátékok, filmek, jazz- és rockzenészek felvételeiben is közreműködött.
Szólistaként és kamaramuzsikusként is számos magyar és külföldi szerző művének ősbemutatója fűződik nevéhez. Vendégszerepelt Angliában, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban, Csehországban és Szlovákiában.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek