BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Takács Tamara
Név: Takács Tamara
Születési hely: Kaposvár
Születési dátum: 1950
Hangszer: ének - mezzoszoprán/ének - alt
 
A pécsi Zeneművészeti Főiskolán Balla Mária, a Zeneakadémián Réti József és Révhegyi Ferencné tanítványa volt. 1978-tól a Magyar Állami Operaház magánénekese, közel húsz szerep megjelenítője. A Magyar Rádió, a Magyar Televízió és a Hungaroton számos felvételt készített vele. Oratórium- és dalénekesként is közismert mûvésznő, rendszeresen fellép a nemzetközi pódiumokon. Hanglemezeket készített Lamberto Gardelli, Giuseppe Patané, Joó Arpád és Eve Queler irányítása alatt.

Telt, különlegesen szép hangja, kulturált éneklés módja, árnyalt, kidolgozott, színészi játéka és vonzó színpadi megjelenése révén az Operaház társulatának vezető énekesnői közé tartozik. Izzó drámai szerepformálása különösen Verdi szenvedélyes mezzo-hősnőinek életre keltésében érvényesül.

Külföldi vendégszereplései közül az egyik legfontosabb volt Vivaldi Griseldájának londoni bemutatója, ahol a címszerepet énekelte. Az 1991/92-es évadban Azucenát alakította a koblenzi operaházban, ahol állandó vendégként szerepelt; valamint a Kékszakállú Juditját énekelte a Magyar Állami Operaház Covent Garden-beli turnéján. Szerepelt szerte Európában, együtt dolgozott olyan karmesterekkel, mint például Lovro von Matacic, Ferencsik János, Doráti Antal és Jurij Szimonov.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
HoME - House. Music. Europe. FELHÍVÁS művészeknek
Ausztria, Magyarország, Szerbia, Spanyolország
A MÁV Szimfonikus Zenekar koncertje
Zeneakadémia
ELMARAD | Molnár Anna és Osztrosits Éva koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek