Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Bodó Antónia


hegedű

Születési hely
Debrecen
Születési dátum
1974
Együttes

 
1974-ben született Debrecenben. 1998-ban kitüntetéses diplomát kapott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Mint szólista, kamaramuzsikus és koncertmester bejárta egész Európát és Ázsiát. Több hazai és külföldi hegedű-, és kamarazenei verseny díjazottja.

1996-1998 között szólamvezetője és koncertmestere volt a Jeunesse Musicales World Orchestra-nak. A Sándor Frigyes Kamarazenekar és a Danubia Szimfonikus Zenekar hangversenymestere volt.

Neves hazai és külföldi mesterek kurzusain vett részt, illetve dolgozott a kezük alatt: Halász Ferenc, Kovács Dénes, Perényi Eszter, Kiss András, Szabadi Vilmos, Gulyás Márta, Kurt Masur, Sir Neville Marriner, Armin Jordan, Yehudi Menuhin, Jurij Temirkanov, Fischer Ádám, Devich Sándor.

Jelenleg a MATÁV Szimfonikus Zenekar második hegedű szólamvezetője. Számos szóló hangversenyt adott itthon, valamint Angliában és Németországban. Koncertezett Japánban, Németországban, Sanyolországban, Görögországban és Szlovákiában.