BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bodó Antónia
Név: Bodó Antónia
Születési hely: Debrecen
Születési dátum: 1974
Hangszer: hegedű
E-mail: bodo@akademiaquartet.hu
Link: www.akademiaquartet.hu/
Együttes: Akadémia Vonósnégyes (Akadémia String Quartet)/Ventoscala Sinfonietta
 
1974-ben született Debrecenben. 1998-ban kitüntetéses diplomát kapott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Mint szólista, kamaramuzsikus és koncertmester bejárta egész Európát és Ázsiát. Több hazai és külföldi hegedű-, és kamarazenei verseny díjazottja.

1996-1998 között szólamvezetője és koncertmestere volt a Jeunesse Musicales World Orchestra-nak. A Sándor Frigyes Kamarazenekar és a Danubia Szimfonikus Zenekar hangversenymestere volt.

Neves hazai és külföldi mesterek kurzusain vett részt, illetve dolgozott a kezük alatt: Halász Ferenc, Kovács Dénes, Perényi Eszter, Kiss András, Szabadi Vilmos, Gulyás Márta, Kurt Masur, Sir Neville Marriner, Armin Jordan, Yehudi Menuhin, Jurij Temirkanov, Fischer Ádám, Devich Sándor.

Jelenleg a MATÁV Szimfonikus Zenekar második hegedű szólamvezetője. Számos szóló hangversenyt adott itthon, valamint Angliában és Németországban. Koncertezett Japánban, Németországban, Sanyolországban, Görögországban és Szlovákiában.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
UMZE Kamaraegyüttes: Eötvös, Vajda, Varga ősbemutatók
Koncertterem
A barokk csellóirodalom gyöngyszemei
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek