BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Ulbrich Andrea Edina
Név: Ulbrich Andrea Edina
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1971
Hangszer: ének - mezzoszoprán
 
Zongoratanulmányait 6 éves korában kezdte, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke lett. 1984-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Andor Évanál tanult éneket. 1985-ben Jevgenyij Nyeszterenko, 1989-ben pedig Geszty Sylvia mesterkurzusainak volt hallgatója. 1988-ban a Magyar Állami Operaház ösztöndíjasa, majd diplomája megszerzése után 1989-től szólistája.
Számos nemzetközi énekverseny résztvevője és díjnyertese. 1986-ban a 21. Antonin Dvorák Énekversenyen diplomát szerez, és ugyanebben az évben a 16. Nemzetközi Énekversenyen Párizsban döntőbe kerül. Miután a Bécsi Nemzetközi Belvedere Énekversenyen is a döntőbe jutott, meghívást kapott a Müncheni Operaházba. A güteslohi Nemzetközi Énekverseny döntőjében való szereplése, valamint a Magyar Operaház Mándi Alapítvány által felajánlott díj elnyerése eredményeképpen a Berlini Operaházban énekelhetett meghívott előadóművészként. 1990-ben elnyerte a brüsszeli Bel Canto Verseny mezzoszoprán kategóriájának nagydíját. Ulbrich Andrea számos fesztiválon és koncerten szerepelt itthon és külföldön is: fellépett Észak-Koreában, Bayreuthban, Moszkvában, Párizsban, Amszterdamban, valamint Monte Carlóban.

Díjak, elismerések
1989 Mándi Andor-díj
1992 Bartók Béla-Pásztory Ditta-díj
1994 Székely Mihály-emlékplakett
1995 Souvenir Díj

Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek