BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Szekendy Tamás
Név: Szekendy Tamás
Születési hely: Sopron
Születési dátum: 1961
Hangszer: zongora/orgona/csembaló
Együttes: Capella Savaria
 
1961. február 21., Sopron – 2014. január 24.

Zongora-, orgona- és csembalóművész. Kilencéves korában kezdett zongorázni, 13 éves korától a soproni Szent Mihály-templom orgonistája volt. A helyi zeneiskola után a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult tovább, 1985-ben a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban zongoraművészi diplomát kapott.

A Capella Savaria Régizene Együttes csembalistája volt. A kamarazenekarral több alkalommal szólistaként is fellépett, közel hetven, köztük számos díjnyertes közös lemezfelvételen szerepelt, de több szólólemezt is készített, főként barokk szerzők orgonaműveiből. Emellett az Authentic Quartet tagjaként is játszott billentyűs hangszereken. A barokk zenét játszó Trio Antiqua tagjaként rendszeresen koncertezett világszerte híres énekesek előadásait kísérve. A koncertezés mellett a győri és a szombathelyi zeneművészeti szakközépiskolában tanított.

A Joseph Haydn Zeneiskola furulya-tanszaka által kiadott két CD-lemez (Reneszánsz és barokk kamarazene (2003), Furulyamuzsika (2010)) continuóját ő látta el.

Díjak:
2008-ban Civitas Fidelissima-díjat kapott Sopron önkormányzatától, 2010-ben a fertődi Esterházy Pál Alapítványtól Esterházy Pál-díjat kapott.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Beethoven és Brahms cselló-zongora szonátái kortárs magyar művek társaságában 3/3.
Könyvtár
Szokolay Dongó Balázs: Fohász
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek