BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Gonzalez Mónika
Név: Gonzalez Mónika
Születési hely: Milánó (Olaszország)
Születési dátum: 1971
Hangszer: ének - szoprán
 
A kitűnő fiatal szoprán olasz és magyar állampolgár. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott karvezetés, korrepetitor és magánének-opera szakon. Részt vett Joan Sutherland, Geszty Szilvia és Regina Resnik mesterkurzusasin. A Toti dal Monte Nemzetközi Énekverseny, és a Conegliano Kamarazenei Énekverseny győztese, 1998-ban Fischer Annie ösztöndíjat kapott. 1998 óta a Magyar Állami Operaház magánénekesnője.

Peri-, Monteverdi-, Cimarosa-, Galuppi-operák szoprán főszerepét énekelte - többnyire a Budapesti Kamaraoperánál illetve lemezstúdióban. A budapesti Operaházban Donizetti-, Mozart- és Muszorgszkij-alakok mellett modern művek hősnőit keltette életre, Ligeti Le Grand Macabre-jában Giconda volt, Bozzay Öt utolsó szín című művében pedig az abszolút női főszerepet, Évát szólaltatta meg. 2004-ben önálló árialemeze jelent meg a Hungarotonnál. Ugyanebben az évben Vivaldi Il Tigrane című operájának női főszerepét énekelte, amelyet szintén kiadtak CD-n.

Magyarországi fellépései mellett vendégszerepelt Angliában, Olaszországban, Németországban (R. Strauss: Capriccio - Olasz énekesnő - SWR Stuttgart, George Prétre vezényletével), Lengyelországban, Salzburgban és Prágában.

Díjak
2004 Liszt Ferenc-díj
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek