BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Spányi Miklós
Név: Spányi Miklós
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1962
Hangszer: orgona/csembaló/klavikord/fortepiano
Link: miklosspanyi.de/
Együttes: Concerto Armonico
 
Spányi Miklós Budapesten született 1962-ben. A budapesti Zeneakadémián kívül tanulmányokat folytatott az antwerpeni Királyi Konzervatóriumban és a müncheni Zeneművészeti Főiskolán is. Hangszeres tanárai Gergely Ferenc, Sebestyén János, Jos van Immerseel és Hedwig Bilgram voltak.

Négy hangszer szólistájaként (csembaló, orgona, klavikord és fortepiano) és különböző együttesek continuo-játékosaként Spányi fellépett Európa legtöbb országában. Az 1984-es Nantes-i és az 1987-es párizsi nemzetközi csembalóversenyek első helyezettje volt. Számos lemezt készített különböző cégek számára.

1983-ban egyike volt a Concerto Armonico megalapítóinak. A zenekarnak azóta is egyik művészeti vezetője. A Concerto Armonicóval együtt ugyancsak fellépett sok jelentős európai fesztiválon és számos lemezfelvételt készített. A zenekarral együtt elkészítette C. Ph. E. Bach billentyűs versenyműveinek komplett felvételét (20 cd) a svéd BIS Records számára. C. P. E. Bach szóló-billentyűs műveinek komplett felvételén is dolgozik, eddig közel 30 cd jelent meg a sorozatból.

Spányi Miklós főbb kutatási területei közé tartozik már hosszabb ideje C. Ph. E. Bach munkássága, valamint a régi temperálási rendszerek története. 1990-2012 között Spányi Miklós Finnországban Oulu városának konzervatóriumában tanított orgonát és régi billentyűs hangszereket. Jelenleg Németországban él, ahol a mannheimi Zeneművészeti Főiskola tanára. Emellett a budapesti Zeneakadémián és az amszterdami Konzervatóriumban is tanít. Zeneszerzőként és improvizátorként is aktív.

Spányi Miklós aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek