BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Oross Veronika
Név: Oross Veronika
Születési hely: Gyõr
Születési dátum: 1973
Hangszer: fuvola
Együttes: Concordia Együttes
 
1973-ban született Győrben. Diplomáját 1997-ben szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. 1995-ben elnyertea Yamaha cég ösztöndíját, 2000-ben a kulturális tárca Fischer Annie ösztöndíjjal jutalmazta.

1995-től szólófuvolása a budapesti MÁV Szimfonikus zenekarnak, ahol 2000-ben megválasztották „Az év zenekari zenészének”. Közreműködött a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Fesztiválzenekar, a luxemburgi Európai Szólisták Zenekar és a Magyar Rádió és Televízió Zenekarának koncertjein is.

A Concordia Fúvósötös tagjaként 1995-ben második díjat nyert a Budapest–Bécs–Prága Nyári Akadémia zenei versenyén. 1996-ban harmadik díjat kapott a Trapaniban megrendezett Nemzetközi Kamarazenei Versenyen és 1997-ben első díjjal jutalmazták a Párizsi Nemzetközi Kamarazenei Versenyen. Rendszeresen koncertezik szólistaként és kamaraművészként egyaránt.

1995 óta számtalan közös fellépése volt Polónyi Ágnes hárfaművésszel Magyarországon és külföldön egyaránt. Koncerteket adtak egyenes adásban a maygar Rádió különböző műsoraiban, televíziós felvételek készültek játékukról. 2001-ben készítették el első közös CD-jüket „Salade Française” címmel, amelyen XIX. és XX. századi francia zeneszerzők (Godard, Saint-Saëns, Bozza, Obert, Ravel, Fauré) művei hallhatók.

2003-ban megalapították a Pont Kamaraművészeti Stúdiót (tagjai még: Venekei Mariann táncművész, Cakó Ferenc képzőművész, Papp János színművész). Az együttes célja, hogy a XXI. század emberének művészetekkel kapcsolatos igényeit is kielégítse azáltal, hogy az előadásokon a megszokottól eltérően több művészeti ág egyidejű vagy egymás melletti megszólaltatása, látványa és egymásra hatása fokozott művészi élményt nyújtson.

A fuvola-hárfa kettős repertoárján szerepelnek művek Bachtól Mozartig, Debussytől Saint-Saëns-ig, valamint az ebben a felállásban zenei csemegének számító Ravi Shankar és Piazzola szerzeményei, de nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs és a magyar zene népszerűsítésére is.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Átlátszó Hang 2023 | Megtört csend - Selejlo Erzsébet és Selejlo Irén koncertje
Könyvtár
Zeneterápiás klub│A zene biztonsága a traumakezelésben
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek