BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Klembala Géza
Név: Klembala Géza
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1956
Hangszer: csembaló/karvezető
E-mail: klembala@elender.hu
Tel.: +36 20 981 6094
Link: www.cantus-corvinus.org/klembala-geza.html
Egyéb elérhetőség: 1013 Budapest, Attila út 31.
Együttes: Affetti Musicali/Cantus Corvinus/Sonora Hungarica Consort
 
A Zeneakadémián Párkai István (vezénylés) és Kistétényi Melinda (szolfézs) voltak főtárgy tanárai. Sebestyén Jánosnál csembalózni tanult. 1980, 1981 és 1982 nyarán Belgiumban részt vett Kenneth Gilbert és Jos van Immerseel művészkurzusain.

1980 óta a Camerata Hungarica együttes tagja, ahol régi billentyűs, fúvós és ütőhangszereken játszik. Alapítója és művészeti vezetője a Régi Zene Stúdió együttesnek.

A Zeneművészeti Főiskola elvégzése után a Budapesti Táncsics Mihály Gimnáziumban kezdett tanítani. 1983-ban speciális gimnáziumi ének-zenei tanterv kidolgozására és bevezetésére kapott megbízást. 1986/87-ben Bostonban a Kodály Center of America meghívására három szemeszteren keresztül szolfézst, népzenét és karvezetést tanított, valamint az intézet gyermek- és felnőttkórusát vezette.

A Magyar Rádióban több sorozatot vezetett, így A reneszánsz zenéje (1985/86), a Kódexek zenéje (1989/90, Nívó-díjjal tüntették ki), majd az Ünnepek zenéje (1990/91) címmel.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek