BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Klembala Géza
Név: Klembala Géza
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1956
Hangszer: csembaló/karvezető
Link: /btk.ppke.hu/oktatas/altalanos-muveltseggel-es-hitelettel-osszefuggo-targyak/oktatok/dr-klembala-geza
Együttes: Affetti Musicali/Cantus Corvinus/Sonora Hungarica Consort
 
A Zeneakadémián Párkai István (vezénylés) és Kistétényi Melinda (szolfézs) voltak főtárgy tanárai. Sebestyén Jánosnál csembalózni tanult. 1980, 1981 és 1982 nyarán Belgiumban részt vett Kenneth Gilbert és Jos van Immerseel művészkurzusain.

1980 óta a Camerata Hungarica együttes tagja, ahol régi billentyűs, fúvós és ütőhangszereken játszik. Alapítója és művészeti vezetője a Régi Zene Stúdió együttesnek.

A Zeneművészeti Főiskola elvégzése után a Budapesti Táncsics Mihály Gimnáziumban kezdett tanítani. 1983-ban speciális gimnáziumi ének-zenei tanterv kidolgozására és bevezetésére kapott megbízást. 1986/87-ben Bostonban a Kodály Center of America meghívására három szemeszteren keresztül szolfézst, népzenét és karvezetést tanított, valamint az intézet gyermek- és felnőttkórusát vezette.

A Magyar Rádióban több sorozatot vezetett, így A reneszánsz zenéje (1985/86), a Kódexek zenéje (1989/90, Nívó-díjjal tüntették ki), majd az Ünnepek zenéje (1990/91) címmel.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - magyarországi bemutató
Müpa
Lemezajánló
További lemezek