Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Cantus Corvinus


Zenekar, kórus, együttes

Alakulás éve
1988
E-mail
Weboldal
Telefon
+36 1 214 8217
+36 20 981 6094
Fax
+36 1 375 6907
További elérhetőség
1013 Budapest, Attila út 31., Klembala Géza együttesvezető

 
Az énekegyüttes a régi kórusmuzsika kiváló, egyéni hangvételű képviselője a reneszász és a barokk stíluskorszakok a capella és hangszerkíséretes vokális muzsikájának elkötelezett tolmácsolója. Ars poeticájuk és legfőbb művészi céljuk a régi korok zenéjének éneklési és előadási szempontból korhű, a mai közönség számára mégis élő megszólaltatása. Repertoárjukon magyar reneszánsz és barokk művek mellett madrigálok, madrigálkomédiák, chansonok, néemt dalok, angol consort songok, misék, motetták szerepelnek, de a régi zene mellett kortárs művek, sprituálék, jazz-, rock-, és beat-feldolgozások, standerdek is helyet kapnak a hangversenyeken.
Az együttes tagjai a bel canto kor előtti énektechnikát is alkalmazzák sajátos hangzást valósítva meg. Tagjai kivétel nélkül szólisták, az előadásra kerülő művek szólamait önálló felelősséggel, egyéni művészi intuícióval formálják meg. A tagok válogatásában és felkérésében a fő szempont a magas szintű hangi képzettség mellett az egyes énekhangok egymáshoz való illeszkedése. Ezzel a törekvésével Európában egyedülállóan, az egyéni virtuozitás alapján álló egységes hangzást képvisel a Cantus Corvinus.
Az együttes alapítója és vezetője Klembala Géza.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
1992 Bach, J.S.: Kantáták (182, 4, 12)
(Bach, J.S.: Cantatas (182, 4, 12))
Magánkiadás FX 9201