BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Baráth Emőke
Név: Baráth Emőke
Születési dátum: 1985
Hangszer: ének - szoprán
 
A Junior Prima díjas szoprán énekesnő zenei tanulmányait Gödöllőn kezdte zongora és cselló szakon, majd a budapesti Szent István király Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta hárfa és ének szakon, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott Pászthy Júlia növendékeként.

2011-ben elnyerte a Pietro Antonio Cesti barokk énekverseny I. díját és közönségdíját, a Verbier Fesztivál Nagydíját, majd ugyanebben az évben a Junior Prima Díjat.

Világszerte számtalan fesztivál,operaház es kocertterem szólistája volt már, többek között: Magyar Állami Operaház, Soproni Régizenei Fesztivál, Művészetek Palotája, Kaposfest, Aix-en-Provence-i Fesztivál,Verbier Fesztivál, Innsbruck-i Régizenei Fesztivál, Theater an der Wien, Théatre des Champs-Elysées, Salle Pleyel, Salle Gaveau (Párizs), La Seine Musicale (Párizs),Royal Opera (Versailles), Csajkovszkij Koncertterem (Moszkva), Concertgebouw (Amszterdam),Philharmonie de Luxembourg, Opera de Bordeaux, Opera de Montpellier, Poznań Barokk Fesztivál, Kennedy Center (Washington),Carnegie Hall (New York), Glyndebourne-i Operafesztivál, Grieghallen (Bergen), Royal Philharmony (Liverpool),Wigmore Hall (London),Musikverein (Bécs), Auditorio Nacional de Música (Madrid), Palau de la Música (Valencia),Palau de la Música (Barcelona), Sala São Paulo, Opera de Lille, Suntory Hall (Tokió).

Repertoárjának nagy részét a barokk és bécsi klasszikus mesterek művei képezik és a francia illetve német nyelvű dalirodalom. Magyarorszàgon ès külföldön olyan neves karmesterekkel dolgozott már együtt,mint Fischer Àdám, Kocsis Zoltán, Takács-Nagy Gábor, Keller Andràs, Alan Curtis, Emmanuelle Haïm,Jordi Savall, Marc Minkowsky, Pablo Heras Casado, William Christie, Diego Fasolis, Jonathan Cohen, Ottavio Dantone.

Jelentős számú lemezfelvételen közreműködött már a Warner Erato, a Naïv records, a CPO, Alpha Classic, a Glossa és a Hungaroton kiadványain. 2017-ben jelent meg első önálló lemeze a Hungarotonnál melyen Claude Debussy dalait énekli Virág Emese közreműködésével.

2020-ban a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben, 2021-ben pedig Liszt Ferenc-díjban részesült.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Magyar Kincsek Ünnepe – 5. koncert: Magyar Concerto
Zeneakadémia
Magyar Kincsek Ünnepe – 4. koncert: Történelmi arcképek
Zeneakadémia
Magyar Kincsek Ünnepe – 1. koncert: Magyar népi hangszerek
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek