BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Simon Dávid
Név: Simon Dávid
Születési hely: Gyöngyös
Születési dátum: 1984
Hangszer: fuvola
 
Fuvola-tanulmányait a budapesti Bartók Béla Konzervatórium után a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Szabó Antal osztályában folytatta. 2007-től 2010-ig a müncheni Hochschule für Musik und Theater mesterképzőjének hallgatója volt Prof. Marianne Henkel-Adorján növendékeként.

1996 óta több országos és nemzetközi verseny díjazottja. 2011 nyarán a viggiano-i (Olaszország) nemzetközi "De Lorenzo" fuvolaverseny második helyezettje. Aurčle Nicolet, Yossi Arnheim, Michael Martin Kofler, Gyöngyössy Zoltán, Kovács Lóránt mesterkurzusait látogatta. A müncheni Főiskolán Michael Schmidt-Casdorff osztályában egy évig barokk fuvolázni is tanult.

Rendszeresen koncertezik szólistaként és kamarazenei együttesekkel többek között Budapesten, Krakkóban, Münchenben, Südtirolban. A Münchner Symphoniker, a Landestheater Passau és a Münchner Rundfunkorchester akadémistája volt. Több újzenei együttes tagja.

Zeneszerzőként első darabjával elnyerte a 2002-es Bartók Béla Zeneszerzés Verseny különdíját. 2007-ben megkapta a "Gyöngyösi fiatalok a művészetekért" kitüntetést. 2007-től 2009-ig a Bayerisches Hochschulzentrum für Mittel-, Ost- und Südosteuropa ösztöndíjasa, 2008-tól a Yehudi Menuhin Live Music Now támogatottja. 2009-től az augsburgi Egyetem Zenepedagógiai Tanszékének fuvolatanára. 2011 szeptemberétől a Landestheater Passau szerződtetett fuvolistája.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
A II. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny gálahangversenye
Zeneakadémia
Női zeneszerzők dalai - A Zeneakadémia énekes hallgatóinak estje
FSZEK Zenei gyűjtemény
Stockhausen90 | Nemzetközi Mesterkurzus Záró Koncertje
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek