BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Simon Dávid
Név: Simon Dávid
Születési hely: Gyöngyös
Születési dátum: 1984
Hangszer: fuvola
 
Simon Dávid 1984-ben született Gyöngyösön. Tanulmányait a budapesti Bartók Béla Konzervatórium, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem után a müncheni Hochschule für Musik und Theater mesterképzőjén végezte el a Bajor Állam ösztöndíjasaként.
A müncheni Főiskolán Michael Schmidt-Casdorff osztályában egy évig barokk fuvolázni is tanult.

1996 óta több országos és nemzetközi verseny díjazottja. 2011 nyarán a viggiano-i (Olaszország) nemzetközi "De Lorenzo" fuvolaverseny második helyezettje. A zeneszerzőként is tevékeny művész első darabjával elnyerte a 2002-es Bartók Béla Zeneszerzés Verseny különdíját.

2007-ben megkapta a "Gyöngyösi fiatalok a művészetekért" kitüntetést. 2008-tól a Yehudi Menuhin Live Music Now támogatottja. 2014-ben elnyerte az Állami Fischer Annie Ösztöndíjat.

2009-től 2012-ig az augsburgi Egyetem Zenepedagógiai Tanszékének fuvolatanára. 2010-ben a Müncheni Szimfonikusok és a Müncheni Rádiózenekar akadémistája, 2011-ben a Passaui Opera fuvolistája lett. 2013-óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának fuvolaművésze.

2018 márciusa óta a dél-koreai Kangnam University fuvola professzora.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja
Budapest
Dohnányi Quartet 3/3. | Beethoven, Schnittke + pravoszláv kórus-tételek
Könyvtár
Találkozások - Kedves Csanád, Matkó Tamás és Szigeti Máté szerzői estje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek