BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Pálfalvi Tamás
Név: Pálfalvi Tamás
Születési hely: Salgótarján
Születési dátum: 1991
Hangszer: trombita
Link: tamaspalfalvi.com/
  /www.facebook.com/tamastrumpet
Együttes: In Medias Brass
 
Pálfalvi Tamás 1991-ben született Salgótarjánban. Zenei tanulmányait hétévesen, 1998-ban kezdte meg a Váci Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézményben trombita szakon Szabó Istvánnál, majd 2005-től a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában Huszár Gábor növendéke lett. Felsőfokú tanulmányait New Yorkban végezte a Bard College ösztöndíjasaként 2009-től 2012-ig, ahol már első éves hallgatóként megnyerte a Bard College Concerto Versenyt. Amerikai tanulmányait követően a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult tovább, ahol Boldoczki Gábor tanítványaként 2016 májusában szerezte meg mesterdiplomáját.

Még zeneművészeti szakközépiskolásként első helyezett lett az országos trombitaversenyen, 2008-ban pedig Prága Tehetsége díjat nyert, és Hummel trombitaversenyét adhatta elő a Prágai Filharmónia szólistájaként. Több európai verseny díjazottja (Chieri, Temesvár), az Országos Egyetemi Amerikai Trombitaverseny döntőse, valamint az International Chicago Brass Festival különdíjasa. Részt vett a New York String Orchestra Szeminálriumon, a Pacific Music Fesztiválon, valamint a Bard Music Fesztiválon.

2008-ban debütált szólistaként a Prága Philharmonia zenekarral, ahol Hummel trombita versenyét adta elő. 2009-ben Boldoczki Gáborral és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lépett föl. Németországban a Mecklenburg Vorpommerns "Young Elite" meghívott vendégeként Mecklenburg Kammersolisten Zenekar, majd a Hamburger Camerata kíséretében mutatkozott be. Az Egyesült Államokban az American Symphony zenekarral debütál a Jolivet Concertino előadásával. Barokk trombitán 2014-ben mutatkozott be a Bolognai Fesztiválon, ahol a Johann Sebastian Bach 2. brandenburgi versenyművét adta elő a Capella Savaria kíséretében.

Közreműködött a Budapesti Fesztiválzenekar, a Royal Philharmony Orchestra, a Bournemouth Symphony Zenekar, valamint több első osztályú magyar zenekar hangversenyein, olyan rangos koncerttermekben, mint a Carnegie Hall, az Allice Tully Hall New Yorkban, a Sanders Theater a bostoni Harvard Egyetemenen, a tokiói Suntory Hall, a Művészetek Palotája, a Grand Theater Shanghaiban, a Culture Center Hong Kongban, a National Centre for Performing Arts Pekingben, valamint a Kitara Hall Sapporóban és a Suntory Hall Tokióban. Koncertjei során olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Fabio Luisi, Eötvös Péter, Christoph Eschenbach, Kocsis Zoltán és Matthias Pintscher. Széles repertoárján a klasszikus művek mellett kortárs darabok is helyet kapnak. 2019-ben például Prágában a cseh filharmonikusokkal Eötvös Péter Jet stream című darabját adta elő.

2013-ban a "Legígéretesebb Fiatal Tehetség" díjat kapta a 14. Georghe Dima Nemzetközi Trombitaversenyen Temesváron. A 2014 őszén első alkalommal meghirdetett Fanny Mendelssohn-ösztöndíj nyerteseként önálló szólólemez elkészítésére kapott lehetőséget, mely 2015-ben jelent meg Agitatio címmel. A lemezt a hónap albumának választotta a Bajor Rádió. 2015 márciusában megosztott YAMAHA-ösztöndíjat kapott, és még ugyanebben az évben az év szólistájának választották a Mecklenburg–Elő-Pomerániai Fesztiválon (WEMAG Soloist díj), valamint átvehette a Junior Prima díjat. A Zeneakadémia fiatal tehetségeket bemutató sorozatában 2016 tavaszán adott szólóestet.

A Junior Prima díjas In Medias Brass rézfúvós együttessel, melynek 2018 óta a tagja, szintén több országban fellépett már, 2019-ben pedig nemzetközi mesterkurzust és V4 kamaraversenyt rendeztek. 2019 szeptembere óta tanít trombita tárgyat a Zeneakadémián.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
Budapesti Vonósok: Szerenádok, vonósok és rézfúvósok
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek