Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Harmath Dénes


orgona, csembaló

Születési hely
Jászberény
Születési dátum
1987
Együttes

 
Zongoratanulmányait Oláh Kálmán feleségénél, Kovács Annánál kezdte, majd a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában Kiss Zsuzsannánál folytatta. Itt kezdett orgonát tanulni Kecskés Mónikánál, majd a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta Deák László növendékeként. Itt a VIII. Országos Szakközépiskolai Orgonaversenyen megosztott I. díjat nyert, a IX. Országos Szakközépiskolai Orgonaversenyen pedig megosztott II. helyezést szerzett. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett BA orgonaművész diplomát, orgonatanárai Pálúr János, Ruppert István és Fassang László voltak, zongorát Prunyi Ilonánál tanult.

2002 óta rendszeres kántori szolgálatot teljesít a Horváth Mihály téri Szent József templomban, 2004 óta pedig a belvárosi Alkantarai Szent Péter ferences templomban is.

Emellett lelkes tagja és kísérője a Zuglói Filharmónia Szent István Király Oratóriumkórusának, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Cantate vegyeskarának, valamint a belvárosi ferences templom Greccio kamarakórusának.

A basso continuo-játék kedves tevékenysége. Ezt a Szent István Király Szimfonikus Zenekarban, valamint a korhű hangszereken játszó zenész társaival együtt alapított Simplicissimus régi zenei együttesben űzi.

A Búgócsiga Zenedében 5 művész kollégájával együtt a billentyűknél vidítja a gyerekeket muzsikával. A formáció fel szokott lépni többek között a MüPa vasárnapi Cifra Palota alkalmain, és már több alkalommal zenélt országszerte különböző gyerekrendezvényeken.

2009-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett informatikus mérnöki diplomát, azóta szoftverfejlesztőként dolgozik, többek között azon munkálkodva, hogyan tudná a számítógép minél hatékonyabban segíteni a kottaírást.