Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Molnár Andrea


furulya

Születési hely
Budapest
Születési dátum
1988
Együttes

 
Középfokú zenei tanulmányait a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte el Kállay Gábor vezénylete alatt, akit a mai napig is mentorának tekint.

Később az Amszterdami Zenei Egyetem hallgatója lett, tanárai Jorge Isaac és Paul Leenhouts voltak. Hazatérve megszerezte alap és zenetanári diplomáját a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán, ahol tanára Viha Levente volt.

2016-ban Művész mester képesítést kapott a Krakkói Zeneakadémián Erik Bosgraaf mentorálása alatt. Tudását mesterkurzusokon tökéletesítette ( Januj Anna, Prehoffer Gábor, Thiemo Wind, Jorrit Tamminga ). Jelenleg több barokk és kortárszenei együttes tagja - Musica Profana, Mandel Ensemble -, emellett a Rosella régizene együttes művészeti vezetője.

Nemcsak a magyar régizenei életben, de a magyar kortárszenei életben is tevékeny, mutatja ezt több önálló kortárszenei furulya estje, vagy saját szervezésű kortárszenei furulya mesterkurzusa.