BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Razvaljajeva Anasztázia
Név: Razvaljajeva Anasztázia
Születési hely: Murmanszk (Oroszország)
Születési dátum: 1986
Hangszer: hárfa
E-mail: anastasia.razvalyaeva@gmail.com
Link: www.anastasiarazvalyaeva.webs.com/
 
Razvaljajeva Anasztázia Oroszországban született, 1993 óta Magyarországon él. Hét évesen kezdett el hárfázni, édesanyja, Gorbunova Natalia volt az első tanára, majd nyolc éves korától Felletár Melindánál tanult a Szegedi Liszt Ferenc Konzervatóriumban. 2011-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol Vigh Andrea irányításával végezte tanulmányait. 2010-ben bekerült a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nagyszabású tehetséggondozó programjának és 2014-ben a Zeneakadémia karrierirodájának négy kiemelt támogatottja közé. 2011-ben Junior Prima Díjat kapott. 2011 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájának (DLA) végzős hallgatója, 2012 szeptemberétől tanít a Zeneakadémián. 2015-ben Fischer Annie ösztöndíjban részesült.

Számos nemzetközi versenyen vett részt, versenyeredményei közül a legfontosabbak az 1999-ben szerzett ezüst érem a Nemzetközi Arles-i Kamarazenei Versenyen, a 14. Nemzetközi "Petar Konjovic" Zenei Verseny arany érme 2009-ben, Belgrádban, illetve a IV. "Suoni D'Arpa” Nemzetközi Verseny szólóhárfa kategóriájának 3. díja Brioscoban. 2014-ben két nemzetközi kamaraversenyen is helyezést kapott hárfa és gitár duójával, Környei Miklós gitárművésszel: II. díjat nyertek a IV. Madridi Spanyol Kamaraversenyen és III. díjat a IV. „Suoni D'Arpa” Nemzetközi Versenyen; 2015-ben pedig a szlovén VII. „Svirél” Nemzetközi Versenyen és Fesztiválon különdíjat kapott a duó és koncertmeghívást a Ljubljana Fesztivál 2015/16-os évadába.

Széleskörű repertoárja a barokk zenétől a kortárs zenéig terjed. 2013-ban bemutatta Solti Árpád Hárfaversenyét a Budapesti Vonósokkal, 2014-ben Terényi Ede Jazz Hárfaversenyét a Pannon Filharmónikusok kíséretével a pécsi Kodály Központban és a MÜPA Bartók Béla hangversenytermében, 2015-ben Karosi Bálint Hármasverseny gitárra, hárfára és cimbalomra c. művét mutatta be az Anima Musicae Kamarazenekar kíséretével a Zeneakadémia Solti termében, 2016-ban pedig ugyanott a Liszt Ferenc Kamarazenekarral adta elő Parish-Alvars e-moll Concertinoját.

Anasztázia rendszeresen ad szóló- és kamaraesteket. Jelenleg két állandó kamaraegyüttese van két kiváló klasszikus zenésszel: a SeRa (szaxofon és hárfa) duó Seleljo Erzsébettel, illetve a Musiciens Libres (hárfa és gitár) duó Környei Miklóssal. Szaxofon­hárfa felállásban főként magyar kortárs zeneszerzőkkel dolgoznak, gitár­hárfa duója pedig inkább a hangszerelésre specializálódott ­ Bachtól Bartokig terjedő időintervallumban született művek saját átiratait szólaltatják meg hangszereinken. 2018-ban elindult Debussy-projektje Harcsa Veronika jazzénekessel, valamint bemutatta Schubert Winterreise című dalciklusát Baráth Emőke szopránénekessel, Novák Eszter rendezésében.

Versenyek

1999 - Lily Laskine Nemzetközi Hárfaverseny Deauville-ben (Franciaország)
2000 - Nemzetközi Hárfaverseny Lausanne-ban (Svájc)
2003 - V. Nemzetközi Gödölloi Hárfafesztivál (Magyarország)
2003 - I. díj az I. Országos Szakközépiskolai Hárfaversenyen, Vác (Magyarország)
2007 - Nemzetközi Hárfaverseny Cardiff-ban (Wales)
2007 - I. Szegedi Nemzetközi Hárfaverseny döntose (Magyarország)
2008 - Nemzetközi "Cité des Arts" Hárfaverseny Párizsban (Franciaország)
2008 - IV. Vera Dulova Hárfaverseny-Fesztivál Moszkvában
2010 - II. Wales-i Nemzetközi Hárfaverseny döntőse (Caernarfon, Wales)
2011 - II. "Golden Harp" Nemzetközi Hárfaverseny Szentpéterváron (Oroszország)

Díjak

1999 - 2. díj a Nemzetközi Arles-i Kamarazenei Versenyen (Franciország)
2009 - 1. díj a 14. Nemzetközi "Petar Konjovic" Zenei Versenyen, Belgrádban (Szerbia)
2011 - Junior Prima Díj
2014 - 2. díj a IV. Spanyol Hárfás Kamaraversenyen, Madridban (Spanyololrszág)
2014 - 3. díj szóló kategóriában a IV. „Suoni D'Arpa” Nemzetközi Versenyen, Brioscoban (Olaszország)
2014 - 3. díj kamarazenei kategóriában a IV. „Suoni D'Arpa” Nemzetközi Versenyen, Brioscoban (Olaszország)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Kurtág György: `Csendes sorok` Dobszay Lászlóról - Mizsei Zoltán filmje
BMC
Hamburgi Nemzetközi Zenei Fesztivál - Kurtág György portré
Elbphilharmonie
Balassa Sándor 85 - Hangverseny a Zeneakadémián
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek