BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Nagy János
Név: Nagy János
Születési hely: Salgótarján
Születési dátum: 1971
Hangszer: billentyűs hangszerek/zongora
E-mail: njazz@freemail.hu
Tel.: +36 20 462 6175
Link: osnagy.com
  /www.facebook.com/janosnagyofficial/
Együttes: Nagy János Trió/European Mantra/Free Style Chamber Orchestra/Coolactive/Tóth Sándor Quintet
 
1994-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-zongora, 2003-ban zeneszerzés-hangszerelés szakán. Tanárai Binder Károly, Dévai Tibor, Faragó Béla, Farkas Mihály, Gonda János, György Ákos, Süle László voltak. A főiskola elvégzése óta a Pomázi Zeneiskola jazz tanszakán tanít zongorát, zeneelméletet és zenekari gyakorlatot. 1989-től a Budapesti-Pestlőrinc-Ganzkertvárosi Egyházközség kántora. 1995-ben a 14. Jazz Improvizációs zongoraversenyen Vilniusban második helyezést ért el. 1996-ban együttesével, a Hard Line Trióval megnyerték a 24. Jazz Juniors nemzetközi versenyt és elnyerték a Közönségdíjat Krakkóban. 1997-ben együttesével részt vett a XXI. Getxoi Nemzetközi Jazz Fesztiválon ahol megkapta a legjobb szólistának járó díjat, mind a közönség, mind a zsűri döntése alapján. 1998-ban az In Line együttes, 2000-ben a Hungarian World Music Orchestra tagjaként eMeRton Díjat vehetett át. 1999-ben megjelent első önálló szerzői lemeze a Hard Line Project I, 2000-ben a második Táncok címmel. 2001-ben a harmadik, amelyet Horgas Eszter fuvolaművésznő felkérésére komponált jazz combóra és kamarazenekarra, a címe: Hazafelé.
Saját triójával (Nagy János Trió) a 2001.évi Mediawave Fesztiválon együtt játszottak a világhírű David Murray szaxofonossal. A Gramofon Magazin kritikusai a koncertet az Év Jazz Eseményének szavazták. 2002 májusában ugyanitt Dewey Redman volt az együttes partnere. A trió 2002 októberében nagy sikerrel szerepelt a XII.Macau Jazzfesztiválon. 2003-ban az év hangszeres szólistájaként eMeRton Díjban részesült.
2003 novemberében a szegedi Kövér Béla Bábszínház mutatja be Hasbeszélő című operáját, amelynek librettóját Szép Ernő novellája alapján Bőcs Attila írta.

Díjak, elismerések
1995 Vilniusi Improvizációs Verseny: 2. helyezés
1996 Krakkói Jazz Juinors verseny: 1. helyezés, közönség-díj
1997 Getxo Nemzetközi Jazzfesztivál „legjobb szólista”-díj
2001 „Év jazz koncertje”-díj David Murray-vel a győri Mediawave fesztiválon
2005 Artisjus díj
2011 Erkel Ferenc-díj
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek