BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Horgas Eszter
Név: Horgas Eszter
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1965
Hangszer: fuvola
Link: www.horgaseszter.hu
Együttes: Class Jazz Band/Forrás Kamarazenei Műhely
 
A művészetek már gyerekkorában nagy hatást gyakoroltak rá. Író édesanyja és költő édesapja nevelese során a kezdetektől fogva életének része lett az irodalom és a zene. A Lisz Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett diplomát, tanárai Kovács Lóránt és Sebők Erika fuvolaművészek, valamint Kurtág György és Rados Ferenc kamarazene-professzorok voltak. 1987-ben Adorján András svájci fuvolakurzusának ösztöndíjasa, 1987-től többször szerepel a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjein. 1989-ben Jean-Pierre Rampal kurzusának ösztöndíjasa. 1992-től a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola fafúvós tanszékvezetője. Alapítója az 1992-ben alakult Forrás Kamarazenei Műhelynek. Több nagysikerű szólóestet tartott a Zeneakadémia nagytermében. Olyan zenekarok közreműködésével szólaltatott meg versenyműveket, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok, az Amadinda Ütőegyüttes, a MÁV Szimfónikus Zenekar. Partnerei olyan kivaló művészek voltak az elmúlt évek hangversenyein - a teljesség igénye nélkül -, mint Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Rolla János, Lukács Ervin, Konrád György, a Bartók Vonósnégyes. Az elmúlt években három szólólemezt készített Vígh Andrea hárfaművésszel a Capriccio kiadónál. 1992 óta szólistaként koncertezik Magyarországon és külföldön egyaránt.

A klasszikus zenei hangversenyek mellett hosszú idő óta törekszik különleges produkciók megvalósítására. Így láthattuk őt a színház világában Gáti Oszkárral, valamint a Thália Stúdió által bemutatott szólóesten Vígh Andreával és Sztevanovity Dusánnal. Első jazzlemezén az ország kiemelkedő muzsikusaival együtt bizonyíthatta ezirányú képességeit.

2000. januárjában megalapította a Class Jazz Bandet, tagjai Vukán György és a nevével fémjelzett jazz trió. Számos országos turné alkalmával, világsztárok közreműködésével, teltházas koncerteken hallhatta őket a közönség. Kiemelkedő pillanat volt az együttes történetében a 2001. januári zeneakadémiai hangverseny, amelynek sztárvendégei Winand Gábor és Tony Lakatos voltak.

Horgas Esztert 2009-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek