Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Fejérvári Zoltán


zongora

Születési hely
Születési dátum
Együttes
Weboldal

 
Zenei tanulmányait nyolc évesen kezdte. 2000-2005 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke, 2006-tól 2008-ig a madridi Escuela Superior de Musica Reina Sofia ösztöndíjas hallgatója, ahol Dmitrij Baskirov és Claudio Martinez Mehner voltak a tanárai. Ezután a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait Kemenes András, Várjon Dénes és Wagner Rita növendékeként.

Több nemzetközi zenei fesztivál résztvevője volt az évek során: Tiszadobi Zongorafesztivál, Encuentro de Música de Santander, chateauruox-i Lisztomania, IMS Prussia Cove.

2010-ben II. díjat nyert a Manchesteri Nemzetközi Zongoraversenyen. Fellépett szólistaként több hazai zenekarral, így a Telekom Szimfonikus Zenekarral (Concerto Budapest), valamint a Nemzeti Filharmonikusokkal és a Budapesti Vonósokkal.

2017-ben elnyerte a Montréali Nemzetközi Zongoraverseny első díját. 2024-ben Liszt Ferenc-díjban részesült.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2014 Mozart, W. A.: Sonatas for Violin & Piano Hungaroton HCD 32740 Saját
2022 Júlia Pusker & Zoltán Fejérvári: Schubert on Violin (works for violin & piano) Hungaroton HCD 32833 Saját