BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Várallyay Ágnes
Név: Várallyay Ágnes
Hangszer: csembaló
 
Csembalótanár, korrepetitor. 1989-ben szerezte meg zongoraművészi diplomáját Lantos István és Solymos Péter növendékeként, ugyanekkor kezdte el csembaló tanulmányait Sebestyén János osztályában. 1990-ben fél évet Japánban dolgozott muzsikusként, majd 1990 és 1992 között Bob van Asperennél tanult az amsterdami Sweelinck Konzervatóriumban.

A IX. Nemzetközi Lipcsei Bach Versenyen döntőjébe kerül, részt vett Malcolm Bilson, Jos van Immerseel, Johann Sonnleitner, Jacques Ogg, Ketil Haugsand mesterkurzusain. 1993-ban kitüntetéssel szerezte meg csembalóművészi diplomáját. 2002-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktoriskolájának hallgatója, 2008-ban szerezte meg a Doctor Liberalium Artium fokozatot.

1994-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem óradíjas tanára, majd adjunktusa. Jelenleg a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola csembalótanára, korrepetitora.

Rendszeresen koncertezik itthon is külföldön is (USA, Anglia, Franciaország, Németország, Ausztria) mint szólista és mint kamaramuzsikus, mint zongora és csembalóművész egyaránt.
Continuo játékosként és szólistaként gyakran játszik a következő kamarazenekarokkal: Európai Unio Kamarazenekara, Kammerphilharmonie Amade, Matáv és Máv Szimfonikus Zenekar, Solti Kamarazenekar, valamint 2004-től a Savaria Baroque Zenekar állandó csembalistája. Koncertjeit többször közvetítette a Magyar Rádió.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek