BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bánfalvi Zoltán
Név: Bánfalvi Zoltán
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1979
Hangszer: hegedű
 
1979-ben született Budapesten. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium elvégzése után tanulmányait a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta Kovács Dénes irányításával. Itt szerzett művész-tanári diplomát 2002. április 5-én, majd ez évben első helyen felvételt nyert az Egyetem doktoriskolájába, amelyet 2006-ban fejezett be.

1992-ben és 1995-ben az országos Koncz János hegedűversenyen 3., majd 2. helyezést ért el. Részt vett Zsigmondy Dénes és Varga Tibor mesterkurzusain.

Szólistaként több alkalommal szerepelt különböző rádiós és televíziós produkciókban. 2001 óta több jelentős magyar és külföldi kamara- és szimfonikus zenekarban játszott. A 2003-ban alakult Budapest Szextett alapító tagja (további tagjai: Bánfalvi Béla, Bársony László, Bársony Péter, Onczay Csaba és Onczay Zoltán). A Pécsi Tudományegyetem művészeti karán 2005-től tanít Bánfalvi Béla tanársegédjeként.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
II. Sonus Cordis Zenei Napok | Az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje
Szent András Kastély
DOME_LIVE 004 – Ligeti György: Kamarakoncert-részlet + EJTECH: Formalized Music for 4 Winds
Magyar Zene Háza
Orbán György 75 - Kamaraest a zeneszerző tiszteletére
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek