BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Philipp György
Név: Philipp György
Születési dátum: 1982
Hangszer: karmester/ének - kontratenor/ének - bariton
 
Zenei tanulmányait ütőhangszereken és hegedűn kezdte, majd zeneszerzést tanult, s 2005-ben a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián karmesterként végzett.

2008 óta főként ifjúsági opera és zenés színházi előadásokat rendez és vezényel. Kisegítő énekese az ország számos énekegyüttesének. Tanárként működött a Budapesti Énekesiskolában, a Táncművészeti főiskolán és a Baltazár színházban. A Weiner-Szász Kamara-szimfonikusok állandó vendég karmestere. A Nemzeti, a Katona József színház, a Közép-Európa táncszínház zenei munkatársa, énekes partnere az Amadinda ütő együttesnek, az UMZe-nek, és az ARTUS mozgásszínháznak. Az Á la c’ARTe társulat művészeti vezetője.

Mint karmester és rendező, olyan specifikus összművészeti és operaelőadások létrehozását tartja elsődleges feladatának, amik képesek a műfajt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érhetővé és szerethetővé tenni. Operaelőadásait, a Budapesti Fesztiválzenekar felkérésére készített Bastien & Bastienne-t és Britten Noé bárkáját az ország számos iskolájában adták elő nagy sikerrel.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek