BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Philipp György
Név: Philipp György
Születési dátum: 1982
Hangszer: karmester/ének - kontratenor/ének - bariton
 
Zenei tanulmányait ütőhangszereken és hegedűn kezdte, majd zeneszerzést tanult, s 2005-ben a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián karmesterként végzett.

2008 óta főként ifjúsági opera és zenés színházi előadásokat rendez és vezényel. Kisegítő énekese az ország számos énekegyüttesének. Tanárként működött a Budapesti Énekesiskolában, a Táncművészeti főiskolán és a Baltazár színházban. A Weiner-Szász Kamara-szimfonikusok állandó vendég karmestere. A Nemzeti, a Katona József színház, a Közép-Európa táncszínház zenei munkatársa, énekes partnere az Amadinda ütő együttesnek, az UMZe-nek, és az ARTUS mozgásszínháznak. Az Á la c’ARTe társulat művészeti vezetője.

Mint karmester és rendező, olyan specifikus összművészeti és operaelőadások létrehozását tartja elsődleges feladatának, amik képesek a műfajt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érhetővé és szerethetővé tenni. Operaelőadásait, a Budapesti Fesztiválzenekar felkérésére készített Bastien & Bastienne-t és Britten Noé bárkáját az ország számos iskolájában adták elő nagy sikerrel.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
V. Adyton Szabadzene Műhely és Alkotó Együttlét
SIGIL Galéria és Kávézó
International Opera Awards díj a Fin de Partie-nak
International Opera Awards
Nyáresti varázs - A Capella Silentium évadzáró koncertje
Evangélikus Nagytemplom
Lemezajánló
További lemezek