BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bächer Mihály
Név: Bächer Mihály
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1924
Hangszer: zongora
 
1924. július 22. Budapest - 1993. április 6. Budapest

Zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, kétszeres Liszt-díjas, Érdemes Művész. Tanulmányait Budapest legrégibb zenei tanintézetében, a Nemzeti Zenedében kezdte, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zongora szakán folytatta Faragó György és Böszörményi Nagy Béla növendékeként.

1956-ban a budapesti Nemzetközi Liszt Zongoraversenyen 2. díjat nyert. 1962-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán zongora főtárgyat tanított olyan neves művészek társaságában, mint Kadosa Pál vagy Horusitzky Zoltán. Kiemelkedők Liszt és Beethoven interpretációi. Számos lemezfelvétele jelent meg, többek között Beethoven, Liszt, Brahms és kortárs magyar zeneszerzők műveiből. Európa több országában turnézott, Japánban, Kínában, Iránban és a Szovjetunióban is nagy sikerrel mutatkozott be. 1987-ig az Országos Filharmónia szólistája volt.

Művészi munkásságáért 1953-ban és 1959-ben Liszt-díjjal tüntették ki, 1973-ban pedig elnyerte a Magyar Népköztársaság Érdemes Művésze címet.

Forrás: Britannica Hungarica - készült a BMC közreműködésével
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek