BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Devich Gábor
Név: Devich Gábor
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1964
Hangszer: klarinét
 
Diplomáját a Zeneakadémián szerezte Kovács Béla tanítványaként. Kamarazenei tanulmányait Kurtág Györgynél folytatta. 1988 és 2002 között tagja volt a Claudio Abbado vezette Gustav Mahler Ifjúsági Zenekarnak, részt vett Végh Sándor kamarazenekara, a Camerata Academica Salzburg és a Mozarteum Orchester Salzburg munkájában. 1988 óta rendszeresen játszik a Liszt Ferenc Kamarazenekarban.

Különböző kamarazenei együttesekkel fellépett jelentős hazai pódiumokon, a Magyar Rádióban, valamint Európa szinte valamennyi országában, Japánban és Ausztráliában. 1997-ben, 2006-ban és 2007-ben országos klarinétversenyek zsűritagja volt. 2006-ban jelent meg a Vox Artis kiadónál „Mozart és Brahms” című CD-je. 2012-2013-ban kisegítőként játszott a Sydney Opera zenekarában Ausztráliában.

1992-től 2015-ig a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola, 2013 óta a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola klarinét és kamarazene tanára, 2015-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképzési Tanszékének oktatója.

2015-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán közoktatási vezető szakképzettséget szerzett.

2016-tól 2018-ig a Magyar Állami Operaház Zenekarának igazgatója, 2019-től a Concerto Budapest szimfonikus zenekar szervezési igazgatója.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek