BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Tóka Szabolcs
Név: Tóka Szabolcs
Születési hely: Székesfehérvár
Születési dátum: 1959
Hangszer: orgona
 
Tóka Szabolcs 5 éves korában kezdett zongorázni, 12 évesen orgonálni.

Orgonaművész-tanári diplomáját 1985-ben szerezte Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, Gergely Ferenc tanítványaként. Több ösztöndíjat is elnyert, részt vett számos külföldi mesterkurzuson, az 1984-es Prágai Nemzetközi Orgonaversenyen a középdöntőbe jutott.

1989-től 1999-ig a székesfehérvári Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola tanára (1994-től 1999-ig, majd 2005-től ismét az intézmény igazgatója). Zenepedagógusként több iskolában is dolgozott, előadóművészként - itthon és Európa legtöbb országában, valamint 2002-ben az USA-ban és Kanadában - rendszeresen vendégszerepel szólistaként; kórusok, zenekarok orgona-kísérőjeként is közreműködik.

2000-ben közoktatás-vezetői diplomát szerzett a Műszaki Egyetemen. Több rádió-, televítió-, és CD felvétel készült közreműködésével, itthon és külföldön egyaránt. Az egyházzenét és a templomi orgonák fejlesztését szívügyének tekinti, szűkebb és tágabb környezetében egyaránt.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Orgonaműírás - Orgonák Éjszakája 2022
RÉZ(k)ARCOK - Kortárs művek szólóharsonára | Sztán Attila és Kalmár Zoltán koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek