BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Csapó Krisztián
Név: Csapó Krisztián
Születési dátum: 1983
Hangszer: harsona
Link: www.bonnection.hu
Együttes: Soul What
 
1983-ban született, már kiskorában kapcsolatba került a zenével; a Magyar Állami Operaház és a Magyar Rádió és Televízió Gyermekkórusában is énekelt. Ebben az időszakban határozta el, hogy a későbbiekben is a zenével fog foglalkozni. 1992-ben kezdi el rézfúvós tanulmányait.

2002-ben érettségizett a Váci Zeneművészeti Szakközépiskola harsona szakán Burget Péter és Kasza Nándor növendékeként. 2007-ben szerezte diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem BTI jazz harsona szakán, ahol előbb Szalóky Béla majd Friedrich Károly voltak tanárai. Ugyanebben az évben a Magyar Rádió Jazz Harsona Tehetségkutató Versenyének döntőse volt. Részt vett Jiggs Whigham, majd Ed Neumeister jazz harsona kurzusán is.

Néhány évig ezután amerikai luxushajók színházi zenekaraiban dolgozott főleg egyesült államokbeli és dél-amerikai muzsikusokkal. Lehetősége volt olyan nagyszerű előadókkal együtt zenélni, mint a Latin Grammy-díjas Nestor Torres fuvolista, Mark Preston vagy a legendás férfi quartet a The Drifters.

Számos lemezen szerepelt közreműködőként, jelenleg a Budapest Jazz Orchestra harsonása, saját zenekara a Bonnection.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Stockhausen90 | Nemzetközi Mesterkurzus Záró Koncertje
Koncertterem
Fazekas Gergely: J.S. Bach és a zenei forma két kultúrája - Könyvbemutató
Könyvtár
Zenetanári továbbképzés - szakmai nap
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek