BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Csapó Krisztián
Név: Csapó Krisztián
Születési dátum: 1983
Hangszer: harsona
Együttes: Soul What
 
1983-ban született, már kiskorában kapcsolatba került a zenével; a Magyar Állami Operaház és a Magyar Rádió és Televízió Gyermekkórusában is énekelt. Ebben az időszakban határozta el, hogy a későbbiekben is a zenével fog foglalkozni. 1992-ben kezdi el rézfúvós tanulmányait.

2002-ben érettségizett a Váci Zeneművészeti Szakközépiskola harsona szakán Burget Péter növendékeként. 2007-ben szerezte diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszék jazz harsona szakán, ahol előbb Szalóky Béla majd Friedrich Károly voltak tanárai. Ugyanebben az évben a Magyar Rádió Jazz Harsona Tehetségkutató Versenyének döntőse volt. Részt vett Jiggs Whigham, majd Ed Neumeister jazz harsona kurzusán is. Magánórákat vett New Yorkban Elliot Mason és James Burton III, Londonban Trevor Mires kiváló jazz harsonásoktól.

Néhány évig ezután amerikai luxushajók színházi zenekaraiban dolgozott főleg egyesült államokbeli és dél-amerikai muzsikusokkal. Lehetősége volt olyan nagyszerű előadókkal együtt zenélni, mint a Latin Grammy-díjas Nestor Torres fuvolista, Elio Pace brit énekes vagy a legendás férfi quartet, a The Drifters.

Számos lemezen szerepelt közreműködőként, korábban a Budapest Jazz Orchestra tagja volt, jelenleg a BJC Big Band és a Nart Orchestra harsonása, keresett session zenész, saját szóló projektje a KRIZ. 2017-ben a szerkesztőségi-, a zenészi- és az olvasói szavazólistán is második helyezett lett a Jazzma.hu jazz portálon "Az év harsonása" kategóriában.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek