BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Forgács László
Név: Forgács László
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1941
Hangszer: harsona/ének/trombita/kornett
Link: /hu-hu.facebook.com/Papa-Fleigh-246790165409966/
 
1941. június 28., Budapest - 2021. április 3., Budapest

Forgács László "Papa Fleigh" 1941. június 28-án született Budapesten, Rákoskeresztúron. Bronzművesből lett zenész. Zenei pályafutását dobosként kezdte, később trombitált és énekelt is mellette. Szegeden és környékén majdnem két évtizedig zenélt. 1985-ben költözött vissza Budapestre. A nyolcvanas években Csányi Attilával létrehozták az Oldsmobile Dixieland Jazz Band-et, mellyel hatalmas sikereket értek el, és a hazai jazzélet meghatározó szereplője lett. 10 évig játszott az együttesben, majd megalapította saját zenekarát a Papa Fleigh Dixie Company-t. A Budapest Ragtime Bandnek 13 évig volt a tagja, de játszott a Brass On Brass Együttesben is. Nevének egyik felét Csányi Attilától kapta, akivel Rejtő Jenő könyveinek szereplői alapján adtak egymásnak beceneveket, így kapta a Fleighludstock nevet is, ami később Fleighé szelidült. A Papa becenevet pedig Bényei Tamás adta neki.

Énektudása, sokoldalú hangszertudása, színpadi előadása, a klubokban játszott műsorai az ország egyik legjobb trombitás-énekes frontemberévé tették. Számos európai országban fellépett, Finnországban számos alkalommal turnézott, de koncertezett Oroszországban, az USA-ban, a Kanári-szigeteken, Mauritiuson, és Mexikóban is. 2021. április 3-án hunyt el Budapesten.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Átlátszó Hang 2023 | Megtört csend - Selejlo Erzsébet és Selejlo Irén koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek