BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Váradi Marianna
Név: Váradi Marianna
Születési hely: Hajdúnánás
Születési dátum: 1966
Hangszer: ének - szoprán
 
1966-ban született Hajdúnánáson, Debrecenben érettségizett, majd 1991-ben diplomázott a Budapest Zeneakadémián, ahol Bende Zsolt és Andor Éva voltak a tanárai.

Lírai szoprán koloratúr készséggel. Zeneakadémiai tanulmányai alatt részt vett többek között a weimari Hanna-Lore Kuse és Lore Fischer kurzusain. A stuttgarti nyári zeneakadémia ösztöndíjasa volt, majd diplomája megszerzése után két évig ösztöndíjasa volt a Budapesti Operabarátok Egyesületének.

Ez idő alatt az Operaházban Melinda és Norina szerepeit énekelte, mely szerepekkel debütált 1991-ben Szegeden. Fellépett a Bayreuthi Nyári Fesztiválon, 1996 – 1998 között a "Deutsche Opera am Reihn Düsseldorf Duisburg" tagja. A budapesti Új Színház és a Nemzeti Színház vendégművésze. 1992-1996 között, majd 2001-től újra a Pécsi Nemzeti Színház tagja. 2004-től magánének tanár a PTE Művészeti Karán.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek