BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Köteles Géza
Név: Köteles Géza
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1978
Hangszer: karmester
E-mail: gezakoteles@freemail.hu
Link: www.zenekar.bme.hu
 
Köteles Géza 1978-ban született Budapesten. Zenei tanulmányait zongoristaként kezdte. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmesterképző szakán 2001-ben, zeneszerzés szakán pedig 2003-ban végzett summa cum laude. Tanárai között olyan neves oktatók szerepeltek, mint Lukács Ervin, Gál Tamás, Vajda János és Uros Lajovic. Részt vett Jurij Szimonov karmesterkurzusain (Budapest, Zeneakadémia), valamint 2000-ben Rudolf Barsaj karmesterkuruzán (Budapest, Zeneakadémia) és a Peskó Zoltán és Tihanyi László vezette Bartók Szemináriumon (Szombathely).

1999-től öt éven át tanított zeneszerzést és zenetörténetet a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában, a szimfonikus zenekart is vezette. 2001 óta a Magyar Állami Operaház vezénylő korrepetitora. A 2001/2002-es tanévben a bécsi Universität für Musik und Darstellende Kunst ösztöndíjas vendéghallgatója, emellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetében a vonószenekart is vezette.

Rendszeresen készít zongoraátiratokat és hangszereléseket. 2003 februárjától a Budapesti Műszaki Egyetem Szimfonikus Zenekarának karmestere. Fellépett többek között Franciaországban, Olaszországban és Erdélyben is.

Vendégkarmesterként dolgozott a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekarral, a MÁV Szimfonikus Zenekarral, a Győri Filharmonikus Zenekarral, a Szabolcsi Szimfonikus Zenekarral és a Nagyváradi Filharmonikus Zenekarral.

2006-ban Pless László emlékdíjjal tüntették ki.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek