BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Eredics Salamon
Név: Eredics Salamon
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1990
Hangszer: harmonika/blockflöte/tambura
Link: /www.sondorgo.hu/
 
Eredics Salamon zenész családban született 1990. május 15-én. 6 éves korában kezdett el furulyázni tanulni Bokor Györgytől a Vujicsics Tihamér Zeneiskolában. De mesterei voltak még többek között Anneke Boeke és Lachegyi Imre furulyaművészek is.

Nyolcévesen elnyerte a III. Országos Zeneiskolai Furulyaverseny különdíját, majd néhány év múlva, 11 és 14 éves korában, első helyezett lett ugyanitt. 2004-ben arany minősítést kapott a székesfehérvári IX. Országos Kamarazenei Versenyen.

10 évesen már Olaszországban adott hangversenyt a Szentendrei Kamarazenekarral és a Közép-Európai Kezdeményezés Ifjúsági Zenekarával.

2003 májusától a Söndörgő zenekar tagja, ahol basszprím tamburán, harmonikán és furulyán játszik. Repertoárjában a komolyzene is fontos szerepet kap. 2003 óta gyakran lép fel együtt a Sonora Hungarica Consort régizenei együttessel. 2004-ben részt vett a Budapesti Régi Zene Fórumon, és ugyanettől az évtől kezdve lett tagja a Sebastian Blockflöte Quartetnek is. Egy évvel később, 2005-ben a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólistájaként a Zempléni Művészeti Fesztiválon lépett fel.

Zenei tevékenysége mellett a Zeneakadémia Népzene tanszékén népi harmonika főtárgyat, repertoárismeretet és tanítási módszertant is oktat.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek