BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Delov Jávor
Név: Delov Jávor
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1980
Hangszer: dob
Együttes: Barabás Lőrinc Eklektric
 
Budapesten látta meg a napvilágot, 1980. május 29-én. 1988 -tól hat éven át a Járdányi Pál Zeneiskola tanulója klasszikus ütõ szakon, tanárai többek között Kirkósáné Magda Tünde és Szathmáry Dóra. Egy évig járt az Óbudai Népzenei Iskola bolgár népidob szakára (1992-1993). 1994 -tõl a Városmajori Gimnázium diákja volt ének-zene szakon.

Madai Zsolt az After Crying zenekarból az elsõ dobtanára 1995 végétõl, majd nem sokkal késõbb Nesztor Iván magántanítványa lesz. 1996-ban barátjával és gimnáziumi osztálytársával, Bársony Bálinttal (Back II Black) megalapítja elsõ zenekarát.

Az 1997-es esztendõtõl nagyon sok ismert és kevésbé ismert formációval lépett fel (Auth Csilla, Borbély Mihály, Firstwood Gospel Team, Fugato, Jazzterday, Király Linda, Africa Molatako Band, M'Pivazu, Nikola Balkan Syndicate, Passengers, SoulWhat!, Tóth Vera, Vénusz stb.)

2002-ben, felvételt nyert a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem Budapesti Tanárképzõ Intézetének Jazz-Tanszakára, melynek jelenleg is hallgatója jazz-dob szakon, Kõszegi Imre, Nesztor Iván és Zsoldos Béla tanítványaként. A László Attila vezette big bandben dobol.

2004-tõl 2005-ig a manchesteri University of Salford ösztöndíjas hallgatója, ahol egy éven keresztül fekete zenészekkel játszott egy gospel csapatban. Ez alatt alkalma volt együtt játszani olyan neves elõadókkal, mint Robin Dewhurst (Lisa Stansfield), Lloyd Gordon (Jamelia, Spice Girls, Tina Turner), Wayne Moore (Tom Jones, Stevie Wonder), Thodisii Spassov (Trilok Gurtu).

A megszámlálhatatlan hazai klubkoncert és fesztivál részvételen kívül több külföldi országban is turnézott a fentebb említett együttesekkel, például Olaszországban, Bulgáriában, Angliában, Hong Kongban és Ausztráliban.

Jelenleg a következõ formációk állandó zenésze: Chili Bianco, Farkasházi Réka gyerekeknek játszó zenei társulata, MegyaBass Group, Mujahid Zoltán, MuJazz Soul, Nagy Edmond, Oláh Ibolya, Romantic, a StreetWave projekten belül a Midnight Fashion, Völgyi Zsuzsanna (Romantic) saját szólóprojectje, a Dancing Queen valamint a már említett Kamaraszínház-produkció. Zenei példaképei: Billy Cobham, Phil Collins, Steve Gadd, Queen, Sting stb.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek