BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Sánta Jolán
Név: Sánta Jolán
Születési hely: Kalocsa
Születési dátum: 1954
Hangszer: ének - mezzoszoprán/ének - alt
 
1954-ben Kalocsán született. Általános iskolai és gimnáziumi tanulmányait Baján végezte. 1977-ben diplomázott a debreceni Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola magánének-szolfézs szakán. 1979-től 1983-ig a Zeneakadémia hallgatója volt. 1983-ban diplomázott énekművész-művésztanári szakon. 1985-ben operaénekesi diplomát kapott.

1983-ban a Magyar Állami Operaház ösztöndíjas magánénekese lett, 1985 óta az Operaház rendes tagja. 1984-ben debütált Olgaként Csajkovszkij Anyeginjének Békés András által rendezett felújításában. 1988-ban a Pavarotti Énekversenyen I. helyezést ért el.

Számos külföldi és hazai hangversenyen szerepelt. 1985-ben Offenbach Hoffmann meséi című operafilmben Miklós szerepét alakította. Az elmúlt évtizedekben számos kisebb és karakteralakítás mellett olyan főszerepeket is énekelt, mint Jancsi Humperdinck meseoperájában, a Gioconda Laurája, vagy a Don Carlos Eboli hercegnője.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek