BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kobza Vajk
Név: Kobza Vajk
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1984
Hangszer: koboz/oud/saz
Link: www.kobzavajk.com/
 
Önművelés alapján másfél évtizede játszik pengetős és más hangszereken. Főbb zeneszerszámai: ud, saz, preparált baglama, koboz, gusli (pszaltérium), kithara. Elsősorban a népzene és a régi-zene nyelvezetén keresztül ismerkedett meg a muzsikálással. Mára kialakult saját zenéje viszont már nem köthető szorosan egy műfajhoz sem. Az improvizáció és a bartóki metódus formavilága mind a mai napig igen fontosak számára. Emellett a keleti zene, az orientális játéktechnika, a kortárs kompozíciós technikák, a népzene valamint a régi zenék forma és hangzásvilága egyaránt meghatározóak.

A kezdeti évektől különböző népzenei, régi-zenei és világzenei formációk tagja volt. Adott már közös koncertet Ökrös Csaba hegedűművésszel, Dresch Mihállyal, Ayman Mabroukkal, a Meszecsinkával, a németországi Embryo-val. Számos alkalommal vendégzenészként közreműködött a Narco Polo-ban. Újabban pedig gyakori vendége az Úzgin Űvernek és a Vágtázó Csodaszarvasnak is. Több zenésszel dolgozik együtt folyamatosan, úgymint Weixelbaum Laura, Thomas Gundermann (DE), Heidrich Roland, Major Balázs, Szabó Sándor.

Kobza Vajk saját zenekarával 2008-ban Trafó díjat nyert.

Letölthető fotó 1 (6 MB)
Letölthető fotó 2 (6 MB)
Letölthető fotó 3 (6 MB)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
HangKELTŐ - Ifjúsági Zeneszerzőverseny 2021
Online
SZŐLLŐSY 100 - KURTÁG 95
Zeneakadémia
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2021
Elbphilharmonie
Lemezajánló
További lemezek