BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
L. Kecskés András
Név: L. Kecskés András
Hangszer: ének/koboz/lant
Link: www.kecskesegyuttes.hu/l-kecskes-andras/
Együttes: Kecskés Együttes
 
L. Kecskés András a bécsi Zeneművészeti Főiskolán prof. Karl Scheit-nél diplomázott lantból és gitárból. Prof. August Wenzingernél és Veronika Gutmann-nál viola da gamba tanulmányokat folytatott 1972-75 között. 1975-ben a salzburgi Mozarteum hallgatója volt prof. Nicolaus Harnoncourt régizenei mesterkurzusán. 1974-ben és 75-ben diplomákat szerzett az innsbrucki nyári akadémián, tanárai Michael Schäffer (Köln) és prof. M. Eugen Dombois-t (Basel) voltak.

L. Kecskés András lantprofesszor volt a következő nyári mesterkurzusokon 1979 és 2003 között: Groznjan és Zadar (Horvátország), Szombathely, Ráckeve, Szentendre, Győr (Magyarország), Bruxelles (Belgium), Royaumont (Franciaország), Csíkszereda (Románia).

1970-ben megalakítja saját együttesét, mellyel az 1978. évi brugge-i (Belgium) nemzetközi régizenei verseny győztese lesz. Repertoárjuk felöleli a régi európai muzsikán kívül a kelet zenéjét is. Európán kívül koncerteztek még az USA-ban, Kanadában és Kínában. 2003-tól a miskolci Bölcsészegyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme Régizenei Tanszékének vezető professzora.

Díjak, elismerések
2011 Érdemes Művész
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek