Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

L. Kecskés András


lant, koboz, ének

Születési hely
Születési dátum
Weboldal

 
L. Kecskés András a bécsi Zeneművészeti Főiskolán prof. Karl Scheit-nél diplomázott lantból és gitárból. Prof. August Wenzingernél és Veronika Gutmann-nál viola da gamba tanulmányokat folytatott 1972-75 között. 1975-ben a salzburgi Mozarteum hallgatója volt prof. Nicolaus Harnoncourt régizenei mesterkurzusán. 1974-ben és 75-ben diplomákat szerzett az innsbrucki nyári akadémián, tanárai Michael Schäffer (Köln) és prof. M. Eugen Dombois-t (Basel) voltak.

L. Kecskés András lantprofesszor volt a következő nyári mesterkurzusokon 1979 és 2003 között: Groznjan és Zadar (Horvátország), Szombathely, Ráckeve, Szentendre, Győr (Magyarország), Bruxelles (Belgium), Royaumont (Franciaország), Csíkszereda (Románia).

1970-ben megalakítja saját együttesét, mellyel az 1978. évi brugge-i (Belgium) nemzetközi régizenei verseny győztese lesz. Repertoárjuk felöleli a régi európai muzsikán kívül a kelet zenéjét is. Európán kívül koncerteztek még az USA-ban, Kanadában és Kínában. 2003-tól a miskolci Bölcsészegyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme Régizenei Tanszékének vezető professzora.

Díjak, elismerések
2011 Érdemes Művész