BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kertész Ákos
Név: Kertész Ákos
Hangszer: ütőhangszerek/dob
Tel.: +36 70 271 1331
Link: www.zurosbanda.com/
Egyéb elérhetőség: 6600 Szentes
Drahos István u. 7.
Együttes: Inner Spring/Zűrös Banda/Fabula Rasa
 
Ütőhangszeres művész-tanár, diplomáját 1999-ben szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Konzervatóriumának egyetemi tagozatán. Már fiatalon felfedezett dobos, gyerekkorában tagja volt a nagy sikereket elért Percussion Workshop nevű kamaraegyüttesnek, a Blaskó Dixieland Bandnek, valamint a Molnár Dixieland Bandnek. Ez utóbbi zenekar dobosa volt akkor, mikor az együttes Franciaországban megnyerte a Sidney Becket emlékére rendezett jazzfesztivált, valamint közreműködött az együttes 1989-ben megjelent Dobostorna című lemezén.

Olyan muzsikusokkal és zenekarokkal dolgozott együtt, mint Veszely Ernő, Kőszegi Imre, Vukán György, Berkes Balázs, Pleszkán Frigyes, vagy a Benkó Dixieland Band. Jelenleg együtt játszik Matthew Mitchell, új-zélandi gitárossal, valamint tagja a Hajnal és a Fianna együtteseknek.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek