BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kurcsák István
Név: Kurcsák István
Születési hely: Ungvár (Ukrajna)
Születési dátum: 1974
Hangszer: ütőhangszerek
 
Zenei tanulmányait kilenc évesen az ungvári Csajkovszkij Zeneiskolában kezdte, majd itt végezte a Zeneművészeti Szakközépiskolát ütőhangszeres szakon. Debrecenben és Vácott a zenei konzervatóriumban egy-egy-egy évet töltött. Budapestre kerülve 1996-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ütő tanszakára nyert felvételt, ahol 2003-ban Rácz Zoltán tanítványaként diplomázott.

Egy ideig a váci konzervatórium ütőhangszeres tanára volt. Tanítványai több versenyen is szép eredményeket értek el. Már diákként is számos zenekarban közreműködött (Amadinda Ütőegyüttes, Nemzeti Filharmonikusok, Danubia Ifjúsági Zenekar, MATÁV); 2001 óta pedig a MÁV Szimfonikus Zenekar művésze. Mindezek mellett 2000 óta a Budapesti Fesztivál Zenekar állandó kisegítője. A zenélés mellett szívesen fotózik - 2006-ban „A Fesztiválzenekar a világ körül” címmel a zenekar székházában volt kiállítása.

Fontosnak tartja az állandó zenei önképzést, amelynek részeként számos kamaraprodukcióban vesz részt.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Hommage à Kocsis Zoltán | Rácz Zoltán kamaraestje
Zeneakadémia
Bach - Duruflé - Szathmáry
MÜPA
Budapesti Vonósok: Klasszikusok tükrében 1.
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek