BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Enreiter István
Név: Enreiter István
Születési hely: Balassagyarmat
Születési dátum: 1953
Hangszer: nagybőgő
 
Nagybőgő tanulmányait a Miskolci Konzervatóriumban Vogel Gáspárnál kezdte. A Debreceni Tanárképző Főiskolán Saru Károly, majd a Zeneakadémián (ahol 1982-ben végezett) Tibay Zoltán növendéke volt.

1981-1983-ig az ÁHZ, 1983-tól a Magyar Posta Szimfonikus Zenekarának szólamvezetője. 1986 óta a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar tagja. 1988 és 1991 között a kecskeméti Zeneművészeti Szakközépiskolában tanított. 1991-92-ben Madeirán a Funchali Kamarazenekarban és a Madeira Jazz Quartetben nagybőgőzött, és az ottani konzervatóriumban tanított. 1992 óta a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában tanít.

Bemutatta az alábbi műveket, amelyek felkérésére születtek:
Csemiczky Miklós: Egy perces novellák, No.2. (szóló nagybőgőre); Mérész Ignác: Trió brácsára, nagybőgőre és zongorára; Legány Dénes: Keringő parádé (oboa, nagybőgő, zongora).

1995-ben részt vett a Nemzeti Tankönyvkiadó által kiadott Bordás Tibor: Nagybőgők és nagybőgősök című kisenciklopédia átdolgozásában és kiadásában, a kiadvány az Interneten mindenki számára hozzáférhető a www.nagybogo.hu címen.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
KURTÁG 95 - Hangverseny Kurtág György születésnapján
Zeneakadémia
Budapesti Vonósok: Klasszikusok tükrében 2.
Koncertterem
Live Stream | Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál | CentriFUGA feat. Szűcs Dóra Ida
Online
Lemezajánló
További lemezek