BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Mérész Ignác
Név: Mérész Ignác
Születési hely: Rimaszombat (SK)
Születési dátum: 1943
Hangszer: brácsa
 
1966-ban szerzett hegedűtanári diplomát Pécsett M. Graef Matild tanszakán, ahol egyben elvégezte a Kincses József vezette zeneszerzés szakot is. Zenekari muzsikusként és zenetanárként dolgozott Dunaújvárosban, Pécsett és Kecskeméten. 1979 óta a MÁV Szimfonikus Zenekar tagja, 1987 óta a brácsaszólam vezetője.

Zenekari munkája mellett a komponálás is fontos számára, kamaradarabjait rendszeresen előadják itthon és külföldön. Nagyobb apparátust igénylő darabjai közül megszólalt a Brácsakoncert (1989.január 6., Pesti Vigadó, szólista Papp Sándor, MÁV Szimfonikusok, vezényelt Gál Tamás), a Szimfónia (1997. május 9., Zeneakadémia, MÁV Szimfonikusok, vezényelt Kovács János), a Concerto marimbára és zenekarra, (2001. április 4., Zeneakadémia, szólista Novotny Tibor, MÁV Szimfonikusok, karmester Gál Tamás), az Énekek Szent László királyról című oratórium (2005. június 27. Győr, Bazilika).
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Orgonaműírás - Orgonák Éjszakája 2022
RÉZ(k)ARCOK - Kortárs művek szólóharsonára | Sztán Attila és Kalmár Zoltán koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek