BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Subicz Gábor
Név: Subicz Gábor
Születési hely: Debrecen
Születési dátum: 1983
Hangszer: trombita
Együttes: Modern Art Orchestra/Pataj Jazz Quintet
 
1983. október 5-én született Debrecenben. Balmazújvárosban járt zeneiskolába, ahol Takács Erika és Bekker Gyula növendéke volt. 2002-ben kezdett érdeklődni a jazz iránt, Budapestre költözött, ahol Fekete-Kovács Kornél növendéke lett. 2003-tól egy évig járt a Kőbányai Zenei Stúdióba, majd felvették az LFZE Jazz Tanszakára, ahol 2008-ban diplomázott.

2008 májusában a Bartók Rádió országos Tomsits Rudolf jazz-trombita tehetségkutató versenyén harmadik helyezett, különdíjas és közönségdíjas lett. Júliusban a balatonfüredi jazzfesztiválon Molnár Sándor Quintetjével első helyezést értek el.

Vendégként sok helyen, sokféle formációban nyílik alkalma játszani, például a Harcsa Veronika Quartettel és az Erik Sumo Banddel, melyeknek egyben hangszerelője is, továbbá Márkus Tiborral, vagy a Debrecen Jazz Banddel. Alakulása óta gyakran játszik a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestrában. A zenekar keretein belül olyan világhírű zenészekkel játszhatott már együtt, mint Julian Joseph és triója, Wallace Roney, Ed Mann, Mike Keneally, Tom Trapp, vagy a hazaiak közül Dés László, Winand Gábor, Szakcsi Lakatos Béla, illetve az UMZE Kamaraegyüttes.

Számos pop-produkcióban is közreműködött. Oszlopos tagja a Pannonia Allstars Ska Orchestrának, amely a hazai könnyűzenei fesztiválok nagyszínpadainak visszatérő vendége. Alapító tagja a debreceni Monchichi Potenciálnak, játszott többek között a Skafunderz, Anselmo Crew és Esclin Syndo zenekarokban. Stúdiómunkái között találhatók hazai poplemezek (Yonderboi, Erik Sumo, Heaven Street Seven, Rapülők, stb.) és filmzenék is.

SG5 nevű saját quintetjét 2008-ban alapította. A tagok a hazai jazz illetve popélet ifjú tehetségeiből verbuválódtak. Benkő Dávid billentyűs a PASO-ban, Lukács Gábor szaxofonos többek között a Plastic Septet-ben, Feke Zsolt bőgős a Syntax Orchestrán kívül rengeteg budapesti jazz-formációban, Mihalik Ábel dobos pedig a Kispál és a Borzban és a Kiscsillagban zenél. A zenekar pszichedelikus jazz-funkot játszik, de bátran kalandozik más területre is: a kompozíciókban egyformán találunk dubot, drum and bass-t, hiphopot és nujazzt.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek