BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Gyulai Csaba
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1970
Hangszer: ütőhangszerek/hegedű/gadulka
E-mail: csabagy@freemail.hu
Egyéb elérhetőség: Baross tér 6.
Budapest
H-1087
Együttes: AT Ensemble/Voces Aequales
 
Hegedülni és brácsázni tanult a zeneiskolában és a középiskolában, de érdeklődése hamar a jazz irányába fordult. A 90-es években ütőhangszereken tanult játszani, illetve nagy érdeklődést mutatott a vonós hangszereken (akusztikus-elektomos hegedű, brácsa, gadulka, viola da gamba) való improvizálás iránt. Az AT Ensemble tagjaként közreműködője az együttes "Alia Terra" illetve "Quant je suis mis au retour..." című lemezeinek.
Klasszikus zenei működése ebben az időben kórusénekest jelenti: tagja a Cantus Corvinusnak, a Purcell Kórusnak, majd az A:N:S Chorusnak és a Voces Aequales énekegyüttesnek. Ez az érdeklődése egyébként az AT zenekar stílusára is hatással van.

Példaképei között ott találjuk Colin Wallcottot, Tony Williamst, Jan Garbareket, Eberhard Webert, Pat Methenyt, Frank Zappát, az Oregont és Miles Davist. A hazai zenekarok közül a Makám zenéje áll hozzá közel. 1998-ban az újjáéledő Kolinda tagja, ahol már „igazi” ütőhangszeresként szerepel. Még ez év végén a Makám Együttes hívja, és velük valamint Lovász Irénnel közösen elkészítik a "SkanZen", majd a "9 colinda" című lemezeket. Turnéznak Ausztriában, Franciaországban, Olaszországban és Indiában.

Grencsó István kibővített Kollektívájának is tagja lesz, eleinte énekesként (7 ének az utolsó mohikánoknak című lemezen); majd a koncerteken brácsán és djembén is játszik. Ezek után Nyeső Mária zenekarában, valamint az autentikus és feldolgozott török zenét játszó Arasinda együttesben játszik. Ez utóbbiban a derbuka mellett újra használja a gadulka nevű vonós hangszert.

Mindeközben vokális előadóként a kortárs zenei megmozdulásoknak is részese, valamint tagja a kizárólag középkori zenét feldolgozó Trio Calamonának, amellyel kiadják a reTrouvere című lemezt.

A pódiumon kedveli a különböző hangszerek jó arányú keverését, így gyakran játszik olyan kézi hangszerek, mint az udu, konga, djembe, derbuka illetve a hagyományostól eltérő alternatív dobszerelés: tambour, rototom, csörgő, cinek, bass drum.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Reflektorfényben | Solti Árpád és Hidas Frigyes versenyművek
Szent István-terem
Remekűvek Gödöllőn | Gyöngyösi Levente: Sinfonia Concertante
Művészetek Háza
Lemezajánló
További lemezek