Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

AT Ensemble


Zenekar, kórus, együttes

Alakulás éve
1991
E-mail
Telefon
+3620 4596939
További elérhetőség
Gyulai Csaba
1088 - Budapest, Szentkirályi u. 10.

 
Az AT Ensemble 1991 óta muködik, etno-jazzt, másnéven világzenét játszanak. Zenéjük merít a balkáni, afrikai és egyéb népzenékből, de kompozícióikra nagy hatással van az európai klasszikus zene, ezon belül is a középkori, a barokk és a huszadik századi kamarazene.

Az együttes évekig saját zenei klubot muködtetett a Kolibri Színházban, majd a Marczibányi téren. Ezeken a koncerteken olyan vendégeket láttunk vendégül, mint a Tin Tin Quartet, Lajkó Félix, ifj. Szakcsi Lakatos Béla, az Irish Rovers, a Laokoón Csoport, Bak Zoltán gitármuvész vagy
Lovász Irén énekes.
Az együttes harmadik, "Archivum" című albumán (Periferic Records) az első tíz évük eddig kiadatlan felvételeiből válogattak. A lemezen közreműködői között szerepel Váczi Dániel - szaxofon, Kőszegi Péter - bőgő, Dés András - ütőhangszerek.

Az AT lemezei - régi kiadójának, a Pannon Jazznek - köszönhetően külföldön is hozzáférhetők és olyan szaklapok fogadták örömmel, mint a Németországban megjelenő Jazz Podium, vagy az amerikai Expose; "Quant je suis mis au retour..." című korongja pedig Brazíliában licenckiadásra került.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
1994 AT: Alia Terra Tandem Records TR-HSJR 2005 CD Saját
1995 Quant je suis mis au retour... Pannon Jazz PJ 1005 Saját
2001 At Ensemble: Archivum Periferic Records BGCD 074 Saját