BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Wierdl Eszter
Név: Wierdl Eszter
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1974
Hangszer: ének - szoprán
 
Zenei tanulmányait 1993-ban kezdi a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában, Soós Ágnes növendékeként. Énekesi és operaénekesi diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte 2002-ben Andor Éva és Kovalik Balázs tanítványaként. Mesterkurzusokon vett részt Gundula Janowitz, Ileana Cotrubas, Hamari Júlia, Polgár László, Nicholas Clapton, Martina Veh, Judith Beckmann, Helmuth Rilling, Margareet Honig, Martin Konigsberge vezetése alatt. 1999-ben a Salzburgi Nemzetközi Mozart Énekversenyen II. helyezést ért el. 1999 óta a Magyar Állami Operaház tagja.

A hagyományos opera repertoár szerepei (Poppea, Susanna, Pamina, Fiordiligi, Micaela) mellett a XX. századi illetve kortárs operairodalom ritkábban hallható műveit (Szokolay: Vérnász, Britten: A csavar fordul egyet, Zemlinsky: A Törpe, Hindemith: Cardillac) is szívesen énekli. Koncert repertoárján a késő-romantikus és a XX. századi dalirodalom művei mellett számos barokk és bécsi klasszikus oratórium és koncert ária szerepel.

Wierdl Eszter aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
UMZE Kamaraegyüttes: Eötvös, Vajda, Varga ősbemutatók
Koncertterem
A barokk csellóirodalom gyöngyszemei
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek