BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Oberfrank Péter
Név: Oberfrank Péter
Születési hely: Brüsszel (Brussels - Bel)
Születési dátum: 1966
Hangszer: karmester
 
Brüsszelben született 1966-ban. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola, zongora és ütő tanszakát 1984-ben végezte el, makjd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen zongora szakon 1989-ben, karmester szakán 1993-ban szerzett diplomát.

1991-ben szerződött a Magyar Állami Operaházhoz, melynek először korrepetítora, majd 1998-ig vezénylő korrepetítora volt. 1999-2003-ban a Szegedi Nemzeti Színház és Szegedi Szabadtéri Játékok zeneigazgatója volt.

2003-tól a Magyar Állami Operaház állandó vendégkarmestere, 2004-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem operaszakának zenei vezetője.

Dirigált a Szentendrei Nyári Játékok, Szegedi Szabadtéri Játékok, valamint a Muzsikáló Udvar és a Miskolci Operafesztivál operaprodukcióiban. Karmesterként dolgozott Kerényi Miklós Gáborral, Kovalik Balázzsal, Békés Andrással, Zsótér Sándorral és Valló Péterrel.

Európa több országában, Japánban és az Egyesült Államokban vendégszerepelt. Repertoárján az olasz vígoperák mellett olyan művek is megtalálhatók, mint Richard Strauss Elektrája. Karmesteri munkájával párhuzamosan tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is.

Díjak, elismerések:
1996 Komor Vilmos-emlékplakett
2008 Liszt Ferenc-díj
2015 Magyarország Érdemes Művésze díj


Oberfrank Péter aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Georgia Bottoms, A tavasz ébredése | Bella Máté és Vajda Gergely operái Berlinben
Online
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Lemezajánló
További lemezek