BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Geszthy Szabó Veronika
Név: Geszthy Szabó Veronika
Hangszer: ének - szoprán
 
Énekművész, szoprán. Tanulmányait 1994-ben kezdte. 1996-1999-ben a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában Hormai József és Szőke Katalin növendéke volt, majd a Zeneakadémián öt évig Andor Évánál tanult. Az énekművészi tanulmányokkal párhuzamosan 2002-től az opera-tanszakot is elvégezte, Kovalik Balázs osztályában. 2004-ben diplomázott. Énekművész, tanulmányait az Újpesti Zeneiskolában kezdte, majd a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta. 2004-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének- és opera-tanszakán Andor Éva tanítványaként. 1998 és 2004 között több rangos hazai énekverseny helyezettje és különdíjasa volt, 2004-ben Ausztriában, Badenben a Bécs-Budapest-Prága Nyári Akadémia énekversenyén I. helyezést ért el.

2004-ben Kacsóh Pongrác: János vitéz c. darabjában debütált (Iluska) az Erkel Színházban. Szeptembertől a Budapesti Operettszínházban működő Operett Akadémia tagja, itt Kálmán Imre: Marica grófnő c. operettjének címszerepében mutatkozott be. 2005. januárjától az Operabarátok Alapítvány ösztöndíjasa. Részt vett Hamari Júlia, Anna Reynolds, Jeanne Henny, Ralf Döring és Marton Éva mesterkurzusain.

Oratórium-énekesként valamint opera- és operett szerepekben egyaránt otthonosan mozog, visszatérő közreműködője a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak, a miskolci Bartók +... Fesztiválnak és a Con Spirito Zeneművészeti Egyesület rendezvényeinek, vendégszerepelt Firenzében, Münchenben, Frankfurtban, Baden Badenben, Valenciában, Floridában és Tokióban.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek