BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bolyki László
Név: Bolyki László
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1973
Hangszer: brácsa
 
Bolyki László Budapesten született, de Biatorbágyon nevelkedett egy ötgyermekes család negyedik gyermekeként. Zongora tanulmányait autodidakta módon kezdte 1975-ben. Édesanyja zongoratanár, és minden testvére tanult zenét, így igen korán része volt a kamaramuzsikálás örömeiben. Hat évesen kezdett hegedülni Budapesten a XIII. kerületi zeneiskolában Jankó Katalin tanítványaként, majd tanulmányait 1987-ben a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumban folytatta brácsa szakon, Vermes István osztályában. 15 évesen lett tagja az Áldor Lili vezette Erkel Ferenc Kamarazenekarnak. 1991-ben a Zeneakadémián folytatta tanulmányait, ahol Nagy Sándor (brácsa), és Rados Ferenc (kamara) voltak mesterei.

Művész-tanári diplomájának megszerzése után ösztöndíjasa, majd tagja lett a Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekarnak. A zenekarral bejárta az egész világot, a legrangosabb zenei fesztiválokon lépett színpadra (New York, Párizs, London, Tokió, Athén, Szöul, stb). 2001-től több más zenekarokkal is fellépett itthon és külföldön egyaránt: Liszt Ferenc Kamarazenekar(Budapest), Okoun Ansamble (Salzburg), illetve 2001-ben egy hónapot tölt a Malajziai Filharmonikus Zenekarnál (Kuala Lumpur).

A Bolyki Brothers énekegyüttes tagjaként ismert énekes (basszus), zeneszerző, egyben szívesen látott vendég Európa, Amerika és Ázsia nagy koncerttermeiben, a capella-, jazz-, és gospelfesztiváljain.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Hommage à Kocsis Zoltán | Rácz Zoltán kamaraestje
Zeneakadémia
Bach - Duruflé - Szathmáry
MÜPA
Budapesti Vonósok: Klasszikusok tükrében 1.
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek